Λαμία (ανταπόκριση)
Χωρίς ΜΕΘ, μοριακό αναλυτή και πνευμονολόγο δίνει τη μάχη του κορονοϊού το νοσοκομείο Καρπενησίου. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), στο νοσοκομείο υπάρχει μόνο ένας παθολόγος για την αντιμετώπιση των περιστατικών Covid19, ο οποίος εργάζεται νυχθημερόν εδώ και 10 ημέρες. Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο νοσηλεύει 14 ασθενείς με κορονοϊό. Ένας ακόμη παθολόγος που υπηρετεί στο νοσοκομείο, καθώς και ο μοναδικός πνευμονολόγος έχουν αρρωστήσει από τον ιό.

«Το νοσοκομείο δεν διαθέτει ΜΕΘ. Πριν από λίγες ημέρες, 2 κλίνες εξοπλίστηκαν μέσω δωρεών», τονίζει και συνεχίζει: «Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου δεν λειτουργεί, επειδή δεν υπάρχουν εντατικολόγοι γιατροί και εξειδικευμένο προσωπικό». Για να συμπληρώσει «Μέχρι τώρα, διασωληνώθηκαν 5 περιστατικά Covid-19 και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία μακρινών αποστάσεων, με μεγάλη ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα, διακομίστηκαν σε Πάτρα, Κόρινθο, Αγρίνιο, Λαμία και Χαλκίδα», συμπληρώνει και καταλήγει: «Μοριακός αναλυτής δεν υπάρχει στο νοσοκομείο. Τα δείγματα στέλνονται Αθήνα και αργούν. Τα ύποπτα κρούσματα διεκπεραιώνονται με rapid test. Είναι επικίνδυνο, καθώς τα συγκεκριμένα τεστ “ξεγελούν”».

Την ίδια στιγμή μεγάλη ανησυχία προκαλούν στη Λαμία τα μαζικά κρούσματα στους τρόφιμους και τους εργαζόμενους του Γηροκομείου Λαμίας καθώς και σε δομή ΑμεΑ της πόλης, αποδεικνύοντας την πλήρη έλλειψη κρατικής υγειονομικής πρόληψης, με τακτικά μαζικά τεστ στους χώρους μαζικής διαβίωσης στη Φθιώτιδα. Παράλληλα οι 11 ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας έχουν γεμίσει, από τις οποίες μόνο οι 4 καλύπτονται από ασθενείς από τη Φθιώτιδα, ενώ 2 είναι από την Ευρυτανία και οι υπόλοιποι από νομούς της Θεσσαλίας.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το