Μπροστά στην αφωνία των ηγεσιών των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, Ομοσπονδίες Δημοσίου) αλλά και στην τακτική των μυστικών συμβολικών κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ, πολλά πρωτοβάθμια σωματεία στο λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και σε όλη τη χώρα προχωρούν σε απεργιακές συγκεντρώσεις.

Στην Αθήνα στην πλ. Κλαυθμώνος/Υπ. Εργασίας στις 11.00πμ

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής καλεί “Όλοι κι όλες την Πέμπτη, 26/11, στην 24ωρη απεργία και
τις διαδηλώσεις στις 11πμ σε Υπουργείο Εργασίας και Κλαυθμώνος!
“. Ταυτόχρονα “καλεί την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και τα πρωτοβάθμια σωματεία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να στηρίξουν άμεσα τις διαδηλώσεις αυτές. Να υπάρξει η καλύτερη δυνατή οργάνωση της κεντρικής απεργιακής κινητοποίησης!“.

Ο Α’ Σύλλογος Αθηνών (Σύλλογος Δασκάλων) στην ανακοίνωσή του απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία. Χαρακτηριστικά αναφέρει: “ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ – ΠΕΜΠΤΗ 26 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ” και καταλήγει “Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων, την Πέμπτη 26/11, στις 11π.μ. Κλαυθμώνος/Υπουργείο Εργασίας“.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ανατολικής Αττικής “Κώστας Σωτηρίου” στην ανακοίνωσή του χαρακτηριστικά αναφέρει “26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, κλείνουμε τους υπολογιστές, τα κινητά και τα τάμπλετ της ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ! (…) ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στις 11πμ στην πλ. Κλαυθμώνος/ Υπ. Εργασίας (με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων) και στην πορεία που θα ακολουθήσει“.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου “Ο Άγιος Σάββας”. Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει: “(…)ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, 11πμ ΠΛ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ“.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω συμμετέχει στη συγκέντρωση στις 11πμ στην πλ. Κλαυθμώνος/ Υπ. Εργασίας (με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων)

Τα παρακάτω Εργατικά Σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα:

  1. Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)
  2. Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
  3. Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού
  4. Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία Retail World A.E. – Καταστήματα Public

στην κοινή ανακοίνωσή τους τονίζουν: “ΠΕΜΠΤΗ 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ… ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ απεργιακή συγκέντρωση (παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας) στις 11.00πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος“.

Σ.Ε.Κ.Α.

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.): Απεργιακές συγκεντρώσεις την Πέμπτη – Αθήνα, πλ. Κλαυθμώνος, 11:00 – Ηράκλειο, πλ. Ελευθερίας, 10:30

Καλέσματα συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και σε όλη τη χώρα

Κι άλλα όμως πρωτοβάθμια σωματεία απευθύνουν αγωνιστικά προσκλητήρια συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Η Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας Την Πέμπτη 26 Νοέμβρη συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη πανεργατική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Ο Αριστοτέλης” στην σχετική ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: “Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ! Συμμετέχουμε, με όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, στις απεργιακές κινητοποιήσεις των σωματείων“.

Επίσης οι Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Ο Χρυσόστομος Σμύρνης” και Αμαρουσίου στα καλέσματά τους προς τους Δασκάλους σημειώνουν: “Όλοι/όλες στην 24ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις!” ενώ όπως τονίζουν “Η ΑΔΕΔΥ και η ΔΟΕ οφείλουν να καλέσουν άμεσα απεργιακή συγκέντρωση!“.

ΙΚΑΡΙΑ

ΙΚΑΡΙΑ

ΕΛΜΕ και Νοσοκομειακοί Ικαρίας καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 26 Νοέμβρη 12:00 στην πλατεία Αγίου Κηρύκου.

ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

·        ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 12ΜΜ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

 ΑΔΕΔΥ – ΕΛΜΕ καλούν την Πέμπτη στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στις 10:30 π.μ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Εργατοτoϋπαλληλικά σχήματα σωματείων Νομού Θεσπρωτίας: Την Πέμπτη απεργούμε και συγκεντρωνόμαστε στην Πλατεία Δημαρχείου 10.30πμ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το