Πρόκειται για την πρώτη φορά που εισαγγελέας στη χώρα κατηγορεί για δωροδοκία εν ενεργεία πρωθυπουργό.

Το κυβερνών Likud σε μία προσπάθεια της τελευταίας γραμμής να εμποδίσει την απόφαση υπέβαλε αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο, η οποία όμως απορρίφθηκε.

  • Στη λεγόμενη υπόθεση 4000 ο Νετανιάχου έκανε κυβερνητικές «χάρες» για να έχει ευνοϊκή δημοσιογραφική κάλυψη από τον δημοφιλή ειδησεογραφικό ιστότοπο Walla, οι οποίες εξασφάλισαν κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων για το μεγάλο αφεντικό της ιστοσελίδας, όπως επίσης και της Bezeq που είναι ο μεγαλύτερος ισραηλινός όμιλος τηλεπικοινωνιών και για τον Σαούλ Ελοβιτς, μεγιστάνα των μίντια και βασικό μέτοχο της εταιρείας.
  • Στην δεύτερη υπόθεση με την ονομασία 1000 ο νυν πρωθυπουργός φέρεται να δωροδοκήθηκε από πλούσιους επιχειρηματίες πάλι με αντάλλαγμα πολιτική εύνοια με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν να αφορούν τα αδικήματα της ς και της παραβίασης της εμπιστοσύνης.
  • Τέλος, στην υπόθεση 2000, η οποία επικεντρώνεται σε συμφωνία μεταξύ του Νετανιάχου και του Άρνον Μόζες και εδώ για ευνοϊκή κάλυψη με αντάλλαγμα τη ζημιά στην ανταγωνιστική ισραηλινή εφημερίδα Hayom.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το