Εντείνεται η καταστολή των φοιτητικών διαδηλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης έχει εξαπλωθεί σε πολλές πανεπιστημιουπόλεις.

Εκατοντάδες πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν συγκεντρώνονται στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCLA) απειλώντας με συλλήψεις το πλήθος. Σύμφωνα με το Associated Press, περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές είναι αυτή την ώρα στις σκηνές, όπου έχει δημιουργηθεί μια μικρή πόλη. Νέοι και νέες φώναξαν «δεν φεύγουμε» και μοίραζαν χειρουργικές μάσκες.

Οι διαδηλωτές φορούν κράνη και μαντίλες και συζητούν τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίζουν τα δακρυγόνα ή το σπρέι πιπεριού, καθώς οι αρχές του ζητούν να διαλυθούν. Μερικοί διαδηλωτές έχουν κατασκευάσει αυτοσχέδιες ασπίδες από κόντρα πλακέ σε περίπτωση συγκρούσεων με την αστυνομία.

Παράλληλα, οι αρχές του Πανεπιστημίου του Πόρτλαντ φέρονται επίσης να προειδοποιούν τους διαδηλωτές φοιτητές να αποχωρήσουν αμέσως.

Συνολικά 1.600 συλλήψεις

Είχε προηγηθεί το βράδυ της Τρίτης εισβολή της αστυνομίας στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια, όπου διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων είχαν κλειστεί στο κτίριο.

Όχημα της αστυνομίας εφοδιασμένο με σκάλα πλησίασε το κατειλημμένο κτίριο και δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν αστυνομικούς να ανεβαίνουν και να παραβιάζουν παράθυρο για να μπουν στο εσωτερικό. Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν κατόπιν σε απευθείας μετάδοση πλάνα από τις συλλήψεις αρκετών νεαρών διαδηλωτών.

Μόνο την Τετάρτη, η αστυνομία ξεκίνησε επιχειρήσεις για τη διάλυση των διαμαρτυριών στη Νέα Υόρκη, το Τέξας, το Ουισκόνσιν, τη Λουιζιάνα και την Αριζόνα.

Το Associated Press αναφέρει τουλάχιστον 38 επιχειρήσεις με συλλήψεις σε πανεπιστήμια από τις 18 Απριλίου με τους συλληφθέντες να ανέρχονται σε 1.600.

πηγή: efsyn.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το