Κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Βέροιας. Τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους υπό δύσκολες συνθήκες εξέφρασαν μαζικοί φορείς της περιοχής, ανάμεσά τους το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ στην Ημαθία, η ΕΛΜΕ Ημαθίας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Εργατικό Κέντρο Βέροιας Αλεξάνδρειας, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών στην περιοχή.

Με την κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι στα ΕΚΑΒ διακήρυξαν τα αιτήματά τους με κυριότερα ανάμεσα σε πολλά την ανάγκη για επιπλέον μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, ώστε να μπορούν να αντεπεξέρχονται ικανοποιητικότερα στις οξυμένες ανάγκες της περιοχής. Στην Ημαθία αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με όσα ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων ΕΚΑΒ Ημαθίας δήλωσε, υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα που καλύπτουν σε εξοντωτικές βάρδιες μία ευρεία σε έκταση αλλά και πληθυσμό περιοχή, περιοχή με 3 μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και πληθώρα χωριών. Οι καθυστερήσεις λόγω αυτής της κατάστασης είναι τραγικές και οι συνέπειες για τα εργατικά και λαϊκά στρώματα μεγάλες, πολλές φορές με άσχημη κατάληξη.

Στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων για τα σοβαρότατα προβλήματα, εργασιακά αλλά ταυτόχρονα και ενδεικτικά της κατάστασης που οδήγησαν οι κυβερνητικές πολιτικές την υγεία του λαού μας, παραβρέθηκαν και αρκετοί υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές επιβεβαιώνοντας ότι ο «Μάρτης δε λείπει από τη σαρακοστή», αφού οσμίστηκαν βέβαια ψήφους. Άλλωστε και το προηγούμενο διάστημα κυβερνητικοί βουλευτές έφεραν το θέμα στη Βουλή, αφού πρώτα βέβαια ψήφισαν ό,τι χρειάστηκε για να διαλυθεί ακόμα περισσότερο η υγεία! Συμπερασματικά πρέπει να πούμε πως όσο οι εργαζόμενοι, στα ΕΚΑΒ ή και όποιον άλλον κλάδο, δεν ανεξαρτητοποιούνται από την κυρίαρχη αστική πολιτική και δεν οργανώνουν τους αγώνες τους πέρα και μακριά από την επιρροή των κομμάτων του αστικού πολιτικού συστήματος, όσο δε συσπειρώνονται μαζικά και αγωνιστικά στα σωματεία τους και δεν βγαίνουν στον δρόμο του αγώνα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους τόσο θα διαιωνίζονται και θα βαθαίνουν τα εργασιακά τους προβλήματα, τόσο θα διαλύεται η υγεία του λαού μας. Όμως, αυτό πρέπει να τους το διδάξει η ίδια τους η αγωνιστική εμπειρία.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το