Ένας Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε χθες βράδυ από πραγματικά πυρά του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφερε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο 16χρονος Σαϊντ Γιούσεφ Μουχάμαντ Ουντέχ «πέθανε από σοβαρούς τραυματισμούς που προκλήθηκαν από πραγματικά πυρά» που έριξε ο ισραηλινός στρατός στην πόλη Όλντα, κοντά στην Ναμπλούς, τόνισε το παλαιστινιακό υπουργείο.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος επιβεβαίωσε ότι ανέσυρε το πτώμα του εφήβου, συμπληρώνοντας ότι νοσηλεύεται άλλος ένας νεαρός, που τραυματίστηκε από πυρά που δέχθηκε πισώπλατα.

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι βόμβες μολότοφ πετάχτηκαν εναντίον στρατιωτών «κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης ρουτίνας» νότια της Ναμπλούς.

«Οι στρατιώτες ενήργησαν για να σταματήσουν τους υπόπτους, ανοίγοντας πυρ προς την κατεύθυνση τους», δήλωσε ο στρατός, προσθέτοντας ότι κανένας στρατιώτης δεν τραυματίστηκε και πως θα διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό.

Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε τη Δυτική Όχθη, ένα παλαιστινιακό έδαφος, από το 1967. Περίπου 2,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν σε αυτήν την περιοχή, όπως και περίπου 475.000 Ισραηλινοί, οι οποίοι ζουν σε οικισμούς που θεωρούνται παράνομοι, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το