Χιλιάδες λαού πήραν και συνεχίζουν να παίρνουν μέρος στις διαδηλώσεις και τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και καταγγελίας των εγκλημάτων των σιωνιστών φασιστών και των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Το Μ-Λ ΚΚΕ δίνει και θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις στην υπεράσπιση του δίκιου του Παλαιστινιακού λαού. Έχει στηρίξει και έχει πάρει μέρος με συγκροτημένο, μαζικό, μαχητικό τρόπο σε όλες τις διαδηλώσεις που οργανώνονται στις πόλεις που έχει δυνάμεις. Τα κομματικά μπλοκ πλαισιώνονται και στηρίζονται από πλήθος συντρόφων και συναγωνιστών που, μέσα σε κλίμα ένθερμης πίστης στο δίκιο του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, δεν σταματούν στιγμή να διατρανώνουν αυτή την πίστη τους και να καταγγέλλουν τους σιωνιστές φασίστες και τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές με τα συνθήματα που βροντοφωνάζουν σε όλη τη διάρκεια της πορείας.

Αυτό συνέβη και στις 13/10, μετά την έναρξη των βομβαρδισμών από το Ισραήλ, όπου το μπλοκ του Μ-Λ ΚΚΕ στην Αθήνα πορεύτηκε συγκροτημένα με το πανό του από το πάρκο Ελευθερίας έως την πρεσβεία του Ισραήλ, στη διαδήλωση που καλούσαν παλαιστινιακές οργανώσεις.

Το ίδιο συνέβη στις 18/10, μετά το βομβαρδισμό του νοσοκομείου της Γάζας, όπου το κομματικό μπλοκ πορεύτηκε μαζικά και μαχητικά από την πλατεία Κολοκοτρώνη ως την ισραηλινή πρεσβεία, καταγγέλλοντας το αποτρόπαιο έγκλημα.

Στήριξε την κινητοποίηση στην Ελευσίνα και πήρε μέρος στις 26/10 σε νέα διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και πέρασε από τη Βουλή. Με τα συνθήματά τους, οι σύντροφοι και οι συναγωνιστές καταδίκασαν την εγκληματική βαρβαρότητα του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστών προστατών του. Κατάγγειλαν, επίσης, την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την εμπλοκή της χώρας στους Αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς με την αποστολή τής φρεγάτας «Ψαρά» στην εμπόλεμη περιοχή, αλλά και με την παραχώρηση της βάσης της Ελευσίνας.

Μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό έστειλαν ακόμα μία φορά χιλιάδες διαδηλωτές στις 29/10. Από την πλατεία Ελευθερίας πορεύτηκαν στην ισραηλινή πρεσβεία σχηματίζοντας ένα τεράστιο ανθρώπινο ποτάμι και βροντοφωνάζοντας «Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα».

Το Μ-Λ ΚΚΕ συγκρότησε διακριτό, μαζικό και μαχητικό μπλοκ. Σύντροφοι και συναγωνιστές πορεύτηκαν συγκροτημένα πίσω από το κομματικό πανό, φωνάζοντας σε όλη τη διάρκεια της πορείας συνθήματα. «Νίκη στην ιντιφάντα», «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Το Ισραήλ δολοφονεί παιδιά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» είναι μερικά από τα συνθήματα, που φώναξαν καταδικάζοντας τόσο τα εγκλήματα του κράτους-τρομοκράτη και των ιμπεριαλιστών, όσο και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Απαίτησαν να μην υπάρξει καμιά εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Πολύ δυναμική ήταν η παρουσία των συντρόφων του Μ-Λ ΚΚΕ και στις διαδηλώσεις που έγιναν στις άλλες πόλεις της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη -όπου γίνονταν δύο διαδηλώσεις τη βδομάδα-, στα Γιάννενα, στο Ηράκλειο, στο Βόλο, στην Κέρκυρα καλούσαν και συμμετείχαν ενεργά ή και συνδιοργάνωναν τα συλλαλητήρια (Κέρκυρα, Ηράκλειο).

Εκτός από τις συνεχείς κομματικές ανακοινώσεις και καταγγελίες, πολύ σημαντικές ήταν και οι εκδηλώσεις-συζητήσεις που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται σε Αθήνα, Γιάννενα και Ικαρία. Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου δείχνει τα αντιιμπεριαλιστικά αντανακλαστικά του και τη μεγάλη του ανάγκη να σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού.

*Σημείωση: Το κείμενο εκδόθηκε το Σάββατο 4/11. Για τις εκδηλώσεις της Κυριακής και τη μεγαλειώδη πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία δες e-prologos.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το