Ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα ήρθε σήμερα Κυριακή από την Αθήνα, που συμμετέχει στο διεθνές κύμα αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη, η οποία στραγγαλίζεται και σφυροκοπιέται ανελέητα από το Ισραήλ εδώ και σχεδόν έναν μήνα. https://youtu.be/dS-rhPMjn6k?si=8Hca5gOI2J1DPgrj

diadhlvsh_palaistinh
 

Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποίησαν πορεία από το Σύνταγμα μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία στο Ψυχικό, η οποία φυλάσσονταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με κλούβες και διμοιρίες. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία και συνδικάτα, συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι, ενώσεις συνταξιούχων και άλλοι μαζικοί φορείς.

 

Ιδιαίτερη στιγμή του συλλαλητηρίου ήταν όταν δύο μικρά παιδιά, φορώντας παλαιστινιακές μαντίλες, μιλώντας στα αραβικά και τα ελληνικά, περιέγραψαν τη ζωή των παιδιών στη Γάζα κάτω από την ισραηλινή κατοχή, ενώ μίλησαν και για τις ελπίδες τους λέγοντας: «Ελπίζουμε να έχουμε μια πατρίδα στην οποία θα ζούμε ειρηνικά, να πηγαίνουμε στα σχολεία, στις παιδικές χαρές, σε οικογενειακές και σχολικές εκδρομές, να ζωγραφίζουμε κάτω από δέντρο έναν καθαρό ουρανό και έναν λαμπερό ήλιο, μια χώρα στην οποία θα ζούμε με ασφάλεια και χωρίς φόβο». Προηγήθηκε συναυλία αλληλεγγύης στο Σύνταγμα, όπου τις φωνές τους ένωσαν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Ρεβάνς, KollectivA, Κοινοί Θνητοί, Magic de Spell, Διονύσης Τσακνής, Υπεραστικοί και Ρωμιοσύνη Ακολούθησε πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία.

Στην πορεία από το κέντρο της πόλης μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία στο Ψυχικό, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ του αγώνα των Παλαιστινίων και εναντίον των σιωνιστών σφαγέων τους. Η κραυγή “δολοφόνοι” δονούσε την ατμόσφαιρα.

Το Μ-Λ ΚΚΕ πήρε μέρος στη συγκέντρωση και στην πορεία με συγκροτημένο, μαχητικό μπλοκ και με πανό που κατάγγελνε Ισραήλ-ΗΠΑ-ΕΕ ως δολοφόνους και στήριζε την ηρωική αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού. Οι σύντροφοι και συναγωνιστές με τα συνθήματά τους εξέφραζαν με έντονο τρόπο το πάθος και την οργή τους από τους συνεχιζόμενους ανηλεείς βομβαρδισμούς με τα χιλιάδες θύματα.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταδικάζει την εγκληματική βαρβαρότητα και το πογκρόμ που συντελείται τώρα στην Γάζα από το ισραηλινό φασιστικό καθεστώς και τους ιμπεριαλιστές προστάτες του, που στοχεύουν στον βίαιο εκτοπισμό των κατοίκων της Γάζας, και τάσσεται σταθερά στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού στο δίκαιο αγώνα του για λευτεριά και ανεξαρτησία.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την προκλητική, άμεση εμπλοκή της χώρας στη σφαγή των Παλαιστινίων με την παρουσία και απερίσπαστη συνέχιση της αποστολής τής φρεγάτας «Ψαρά» στην περιοχή Λιβάνου-Ισραήλ, αλλά και με την παραχώρηση της βάσης της Ελευσίνας στους Αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ – έξω οι αμερικανικές βάσεις από την Ελλάδα

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το