Σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΪ εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ για να τοποθετηθεί για την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια. Την τοποθέτησή του ξεκίνησε με ιδιαίτερο στόμφο, περιγράφοντας, μάλιστα, την ΕΛΑΣ ως μια αθόρυβη, νέας τεχνολογίας σκούπα η οποία σιγά σιγά θα μαζέψει όλα τα… σκουπίδια (!) από τα Εξάρχεια.

Η δήλωσή του αυτή, την οποία επανέλαβε και στη συνέχεια, δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη, πόσο μάλλον όταν την ίδια ώρα κατακλύζουν το διαδίκτυο φωτογραφίες μεταναστών με τα μικρά παιδιά στα χέρια και τις αγκαλιές τους. 

«Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας παρά την προσπάθεια των δημοσιογράφων του ΣΚΑΙ, ότι εννοεί ανθρώπους και προσθέτοντας ότι οι πρόσφυγες αποτελούν μία «σκόνη ενοχλητικού χαρακτήρα».

«Ένα δάχτυλο, εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας» ανέφερε αρχικά ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Μετά την «κομψή» προσπάθεια των δημοσιογράφων να σώσουν το ολίσθημα, εκείνος επέμεινε, προσθέτοντας ότι οι πρόσφυγες αποτελούν μία “σκόνη ενοχλητικού χαρακτήρα αλλά δεν έχει έναν καίριο χαρακτήρα για τα Εξάρχεια”. Και το τερμάτισε, λέγοντας “εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, τις έχουν ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι. Όταν θ’ αρχίσουμε να μπαίνουμε και εκεί, τότε θα έχει πολύ δημοσιογραφικό ψωμί”.

Οι δηλώσεις Μπαλάσκα έρχονται μετά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ, της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας. σε τέσσερις καταλήψεις στα Εξάρχεια, που είχε ως αποτέλεσμα 143 πρόσφυγες και μετανάστες να απομακρυνθούν από τους χώρους που διέμεναν και να φορτωθούν σε κλούβες με τελικό προορισμό κέντρα κράτησης.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το