Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου δεν μας εκπλήσσει που η κυβέρνηση παρουσιάζει αύριο Δευτέρα στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου ακόμα ένα νέο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Για την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών».

            Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν πρωτοτυπεί!

            Σε μια προφανή προπαγανδιστική επιχείρηση εξαπάτησης των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους, επιλέγουν να παρουσιάσουν το αντιδραστικό νομοσχέδιο χρησιμοποιώντας ως προπαγανδιστικό ντεκόρ ένα δημόσιο σχολείο, το 1ο ΓΕΛ – 1ο Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου «Τάκης Ζενέτος», και προσκεκλημένους επιλεγμένους (!) εκπαιδευτικούς και μαθητές.

            Με το νέο νομοσχέδιο επιχειρείται να γίνει και νέα αντιδραστική τομή που αφορά στη μεγαλύτερη «αυτονομία» της σχολικής μονάδας, την «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών και τις δομές της Εκπαίδευσης.

            Με την «αυτονομία» η κυβέρνηση επιδιώκει, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, την παραπέρα «απαλλαγή» του κράτους από την υποχρέωση της χρηματοδότησης. Οι γονείς θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και τα σχολεία με διευθυντές – managers θα σπρωχτούν να ζητιανεύουν χρηματοδοτήσεις και χορηγούς. Η εμπειρία από χώρες που έχουν προωθήσει αντίστοιχα μέτρα είναι αποκαλυπτική. Πρόκειται για ένα σχολείο που δεν θα έχει καμία σχέση με την αναβάθμιση του μαθήματος, την ουσιαστική μόρφωση. Μάλιστα, το λεγόμενο «πολλαπλό βιβλίο» θα ανοίξει επικίνδυνους δρόμους για τη διαφοροποίηση του ίδιου του περιεχομένου της εκπαίδευσης, αντί να ληφθεί μέριμνα για σύγχρονα, ενιαία και παιδαγωγικά τεκμηριωμένα προγράμματα και σχολικά βιβλία, ίδια για όλα τα παιδιά, με βάση την επιστημονική αλήθεια και γνώμονα την ολόπλευρη μόρφωση.

            Σε αυτό το πλαίσιο της αντιδραστικής κατηγοριοποίησης των σχολείων, της πρόσδεσής τους στο κυνήγι των χορηγών, θα λειτουργήσει και η «αξιολόγηση», με ασφυκτικό έλεγχο για το αν και κατά πόσο ο ίδιος ο εκπαιδευτικός γίνεται συνένοχος σε αυτή την πολιτική.

            Δεν φοβόμαστε και δεν υποχωρούμε. 

            Θα τους χαλάσουμε τα σχέδια για ακόμα μία φορά.

            Όπως μας βρήκαν ενωμένους ενάντια στην «αξιολόγηση» της σχολικής μονάδας, όπως πήραν μαζικά την απάντηση του κλάδου στην προσπάθεια επιβολής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, έτσι θα μας βρουν και τώρα, όπως έφαγαν τα μούτρα τους με την κάμερα στην τάξη, το ίδιο θα συμβεί και τώρα.

            Συνεχίζουμε να απαιτούμε

  •             Να μην κατατεθεί το νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα. Όχι στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, όχι στην αντιδραστική αξιολόγηση.
  •             Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί των συναδέλφων συμβασιούχων – αναπληρωτών
  •             Να παρθούν από τώρα μέτρα ώστε η νέα σχολική χρονιά να μη βρει τα σχολεία και πάλι στο έλεος του επόμενου κύματος της πανδημίας. Αραίωση των μαθητών στις τάξεις, αξιοποίηση κάθε διαθέσιμης υποδομής.

            ΚΑΛΟΥΜΕ τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να απορρίψουν το νομοσχέδιο με τη συμμετοχή τους στην παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 28 Ιούνη 2021 στις 7 μ.μ. στο 1ο ΓΕΛ – 1ο Γυμνάσιο Άγιου Δημητρίου, Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23, Αγ. Δημήτριος.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το