Με μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τη “γυναίκα στον κινηματογράφο” ξεκίνησε το 11ο camping της Πορείας.

Η βραδιά ξεκίνησε με την παρουσίαση του προγράμματος του 11ου camping. Στη συνέχεια χαιρέτισαν οι εκπρόσωποι της οργάνωσης REBELL, νεολαίας του μαρξιστικού-λενινιστικού κόμματος της Γερμανίας (MLPD) που καταχειροκροτήθηκαν.

Η εκδήλωση “γυναίκα στον κινηματογράφο” ήταν ένα ενδιαφέρον οδοιπορικό της ιστορίας του γυναικείου κινήματος όπως καταγράφηκε μέσα από τον κινηματογραφικό φακό στη διάρκεια του 20ου αιώνα. Το αφιέρωμα ξεκίνησε με αναφορά στο σοβιετικό κινηματογράφο, που μετά την επανάσταση του 1917 αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και για τους σοβιετικούς αλλά και για τους δυτικούς δημιουργούς. Η έντονη ανάπτυξη του εργατικού κινήματος μετά τη ρώσικη επανάσταση και συνακόλουθα η ανάπτυξη του γυναικείου κινήματος αποτυπώνεται αντίστοιχα στην έβδομη τέχνη.

Με υλικό που πρόσφερε η Θέμις Αμάλλου, τα μέλη της Πορείας Νταγιάννα Μουστάκη και Αναστασία Κωσταδήμα επιμελήθηκαν το θέμα και το παρουσίασαν, καταχειροκροτούμενες από τους φίλους που έχουν αρχίσει ήδη να γεμίζουν το camping στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Η σημερινή μέρα συνεχίζεται με επιτραπέζια παιχνίδια και αθλητικά τουρνουά, ενώ το βράδυ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “οι παρτιζάνοι των Αθηνών”.

Αύριο θα ακολουθήσει η εκδρομή στην Παύλιανη.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το