Τα περιστατικά βίας που καταγγέλλονται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τις κινητοποιήσεις για το αντιδημοκρατικό νόμο που πέρασε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και εκείνη που έγινε χθες στην πλατεία Βικτωρίας ενάντια στη μάζωξη ακροδεξιών οργανώσεων, αυξάνονται συνεχώς.

Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει την επίθεση που δέχτηκαν διαδηλωτές από αστυνομικούς. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί κυνηγούσαν τους διαδηλωτές επιβαίνοντας στα μηχανάκια τους, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Στη συνέχεια πάντως φαίνονται αστυνομικοί να έχουν εγκλωβίσει στο πεζοδρόμιο δύο άτομα και να τα χτυπούν βάναυσα με γκλομπ και ξύλα στο κεφάλι και σε όλο τους το σώμα.

ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ, όπως αυτά έχουν αναδειχθεί από τα ΜΜΕ ή στα κοινωνικά δίκτυα είναι τόσα πολλά, ώστε μας καλούν πλέον να δούμε το προφανές: δεν πρόκειται για «μεμονωμένα περιστατικά», όπως αρέσκεται η αστυνομία ή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να τα χαρακτηρίζει, αλλά έχουν μια «κανονικότητα», ένα συγκεκριμένο, δηλαδή, μοτίβο κατά την ανάπτυξή τους.   Η ασύμμετρη, υπερβολική βία στις διαδηλώσεις, η κακομεταχείριση των συλληφθέντων, έχουν γίνει πάγιες τακτικές της ελληνικής αστυνομίας.

Οι περιπτώσεις είναι πολλές. Είμαστε όλοι μάρτυρες και αυτό είναι αναντίρρητο. Αδικαιολόγητη και δυσανάλογη βία ασκείται στα σώματα των διαδηλωτών και πολλές φορές σε περαστικούς. Αναίτιες συλλήψεις, βία, κακομεταχείριση, πρόκληση σωματικών και ψυχικών βλαβών.

Επιχειρήσεις μίσους στα Εξάρχεια. Ο θάνατος του νεαρού Βασίλη Μάγγου είναι ενδεικτικός. Προτού καλά καλά βγει η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του Βασίλη, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βγαίνει με μια θυμωμένη γλώσσα να μαλώσει όσους συνδέουν το περιστατικό με τη συγκλονιστική βία που γνώρισε ο θανών προ μηνός.  

Ας μας πουν: Διατάχθηκε ΕΔΕ για τη βία που αποδεικνύεται από το οπτικοακουστικό υλικό; Σε ποιο σημείο έφτασε; Με ποια κατηγορία προσήχθη ο Βασίλης; Τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία; Υπήρξε μέριμνα για την παραπομπή του σε νοσοκομείο λόγω των εμφανών τραυμάτων και της οδύνης του;

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το