Κλιμάκιο του Μ-Λ ΚΚΕ (Κ.Ο. Νοτιοανατολικών Συνοικιών) πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο παρέμβαση στην Πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη (μετρό)

Μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις και φωνάχτηκαν συνθήματα με τη ντουντούκα

Η ανακοίνωση που μοιράστηκε:

Μ-Λ ΚΚΕ: Με τους αγώνες, το λαό και την Αριστερά

Καταδικάστε την πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, 

της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της τρομοκρατίας 

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο φασισμό και τον πόλεμο, για την ειρήνη,

τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές και όλα τα «υπεύθυνα» κυρίαρχα κόμματα βγήκαν στο δρόμο για να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους. Με όπλο τη δημαγωγία, το ψέμα και τον εκβιασμό, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πρώτα απ’ όλα επιχειρούν να εγκλωβίσουν το λαό μας σε ψεύτικα διλήμματα. Τη σταθερότητα τάζει η ΝΔ, να φύγει ο Μητσοτάκης φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή αγανάκτηση ειδικά μετά το έγκλημα των Τεμπών.

Όλοι όμως αυτοί αποφεύγουν να ακουμπήσουν τα μεγάλα και πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων που είναι η ακρίβεια, η φτώχεια, η ανεργία και τα κόκκινα δάνεια. Και δεν τα ακουμπάνε γιατί είναι και οι δύο απόλυτα υπεύθυνοι για την κοινωνική εξαθλίωση, είτε μέσα απ’ τα μνημόνια που υπηρέτησαν, είτε εξαιτίας της πολιτικής της υποταγής στα μεγάλα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα που υπηρετούν. Γιατί και οι δύο είναι υποτελείς στην ΕΕ και τις αποφάσεις που επιβάλλει στην ενέργεια και στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και στις επιλογές των αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, ειδικά με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δημοκράτες, εργαζόμενοι

Το προηγούμενο διάστημα ο λαός μας σε όλη τη χώρα βγήκε στο δρόμο κόντρα στις κυβερνητικές επιλογές της φτώχειας και του αυταρχισμού, βγήκε στο δρόμο για να καταγγείλει το αναμενόμενο έγκλημα στα Τέμπη, για το οποίο πολύ πριν συμβεί οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν. Οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις θορυβήθηκαν πολύ απ’ τις κινητοποιήσεις αυτές. Και γι’ αυτό τώρα, και με αφορμή τις εκλογές, τάζουν λαγούς με πετραχήλια, για να αποπροσανατολίσουν για μια ακόμα φορά τον κόσμο. Δυστυχώς, στο δρόμο αυτό βρίσκουν συμπαραστάτες και άλλους που λένε ότι είναι στην αριστερά, που και αυτοί προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να την εξαργυρώσουν σε ψήφους! Αυτή στην πραγματικότητα είναι η πολιτική που εφαρμόζει η ηγεσία του ΚΚΕ, που απευθυνόμενη στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ που βρίσκονται ένα βήμα απ’ την απόλυση, τους ζήτησε να ψηφίσουν το ΚΚΕ, γιατί αν το ΚΚΕ  είχε τριάντα βουλευτές θα άλλαζε τα πράγματα μέσα στη Βουλή!

Δημοκράτες, αριστεροί

Η δύναμη του λαού βρίσκεται στους αγώνες του και όχι στη Βουλή. Βρίσκεται στο μαζικό τους αγώνα μέσα απ’ τα συνδικάτα τους, μέσα απ’ την πολιτική τους δράση για να υπερασπιστούν  τα δικαιώματά τους. Για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στο δικαίωμα στη μόρφωση, στην υγεία, στην κατοικία και στην υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας.

Για τα μεγάλα αυτά ζητήματα παλεύει το Μ-Λ ΚΚΕ

στους καθημερινούς αγώνες

και γι’ αυτά τα ιδανικά ζητάει να στρατευτείτε μαζί του.

Γι’ αυτούς τους λόγους σάς ζητάει να το στηρίξετε.  

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το