του υποψήφιου με το Μ-Λ ΚΚΕ στην Ημαθία

Μπάμπη Χατζηθεοδωρίδη

      Η κατάσταση στους αγρότες είναι καζάνι έτοιμο να εκραγεί! Οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ, και λοιποί συνοδοιπόροι, όχι μόνο δεν έλυσαν εδώ και δεκαετίες το αγροτικό ζήτημα αλλά αρνούνται να δώσουν έστω μία ανάσα στην καταπιεζόμενη αγροτιά, ανάσα ζωής στα άμεσα προβλήματά της! Το μόνο που της δίνουν είναι συναντήσεις, χειραψίες και χτυπήματα στην πλάτη, ψέματα για να την εξαπατήσουν. Αυτό κάνουν και σήμερα κυβερνητικοί και μη  υποψήφιοι σωτήρες και παρατρεχάμενοι, περιδιαβαίνοντας τα χωριά της αγροτικής μας περιοχής.

   Ξερίζωσαν από τη γη τους εκατοντάδες χιλιάδες, καταδίκασαν χιλιάδες σε συνεχή αγώνα και αγωνία επιβίωσης, συμπίεσαν τιμές και εισοδήματα. Στην αγροτιά δεν πρέπει το ψωμί, μονάχα υποσχέσεις. 155 εκ. ευρώ τάζουν ΝΔ- Μητσοτάκης, λαγούς με πετραχήλια στους ανθρώπους του μόχθου που η ζωή τους ρημάζει. Η πραγματικότητα όμως είναι τραγική! Χρέη δυσβάστακτα, θηλιές, στις τράπεζες. Συρρίκνωση επιδοτήσεων. Κερδοσκοπία από τους μεσάζοντες. Απλησίαστες τιμές σε καύσιμα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, σπόρους, κτηνοτροφικά σκευάσματα . Χορτάτη από υποσχέσεις η πλειοψηφία της φτωχομεσαίας αγροτιάς και ούτε ένα μέτρο μείωσης του κόστους παραγωγής ούτε μία λέξη για την ενίσχυση της, την προστασία της περιουσίας της από τις κατασχέσεις, που ξεκίνησαν. Η αλήθεια είναι απλή και δεν κρύβεται.  Και οι τρεις τους, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ, προσκυνούν τις καταστροφικές πολιτικές της ΕΕ και της ΚΑΠ. Δε διαφωνούν επί της ουσίας. Ξεχνούν σκόπιμα όλα τα παραπάνω, έδωσαν τα χέρια, παρά τις κοκορομαχίες, και …εξαπατούν την αγροτιά!   

   Το Μ-Λ ΚΚΕ στήριξε και στηρίζει όλες τις αγροτικές κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων της  φτωχομεσαίας αγροτιάς που θα προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση. Μάχεται για το σταδιακό ανέβασμά της πάλης για τα πανεθνικά προβλήματα, για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ,  το σπάσιμο της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Μπροστά σε μια νέα περίοδο έξαρσης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, δεν υπάρχει άλλος δρόμος επιβίωσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς, μόνο ο δρόμος του αγώνα, και η σύνδεση του αγώνα αυτού με τους αγώνες των άλλων καταπιεσμένων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας.

 Αγρότη…Μην πέφτεις θύμα της απάτης τους

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ

Στις εκλογές στις 21 του Μάη ΣΤΗΡΙΞΕ ΨΗΦΙΣΕ ΔΥΝΑΜΩΣΕ το Μ-Λ ΚΚΕ

Βέροια, 9 Μάη 2023

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το