Κ.Ο. Ικαρίας του Μ-Λ ΚΚΕ: Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Παρέμβαση στον Άγιο Κήρυκο

Το Σάββατο 14 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας από μέλη και συναγωνιστές του Μ-Λ ΚΚΕ. Ανέβηκε πανό, μοιράστηκε πλατιά η ανακοίνωση καταγγελίας στο Ισραήλ και αλληλεγγύης στην αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση που μοιράστηκε:

Μ-Λ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΙΚΑΡΙΑΣ

Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

Καταδικάζουμε την επί 70 χρόνια συνεχιζόμενη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ. Η διαρκής κλιμάκωση του πολέμου από την πλευρά του Ισραήλ, η συνέχιση των εποικισμών, η κατάληψη παλαιστινιακής γης, η διαρκής εξόντωση αμάχων και παιδιών, προκαλεί την απόλυτα δικαιολογημένη και νόμιμη στη συνείδηση των λαών ένοπλη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού. Όταν οι λαοί υφίστανται την καταπίεση και την τυραννία, τότε δεν έχουν παρά να διαλέξουν ή τις αλυσίδες ή τα όπλα.

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ αποθρασύνεται από την ενθάρρυνση και έμπρακτη πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη και βοήθεια από τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ), έσπευσαν να ταυτιστούν με τις επιδιώξεις των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και της ΕΕ στην περιοχή και να δικαιολογήσουν την εγκληματική συμπεριφορά του Ισραήλ, ενώ υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους που είναι καταχωνιασμένη από το 2015.

Την ίδια στιγμή σύσσωμη η «δημοκρατική» Δύση κλείνει τα μάτια μπροστά στους βομβαρδισμούς από το Ισραήλ ενάντια σε 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιους που προσπαθούν να επιβιώσουν φυλακισμένοι στη λωρίδα της Γάζας και εκ των οποίων περίπου το 1 εκατομμύριο είναι παιδιά. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ βαφτίζουν «τρομοκρατία» τις πράξεις αντίστασης του παλαιστινιακού λαού και αποκρύπτουν τα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης, στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη και ένα πραγματικά ανεξάρτητο και κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις

Να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής από τα παλαιστινιακά εδάφη

Ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το