ΕΡΓ.Α.Σ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ την ΤΕΤΑΡΤΗ 22/6.

Με το τρίπτυχο, Ενίσχυση του ΕΣΥ-Έξω οι εργολάβοι, άρση των αναστολών και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, στην προμετωπίδα των αιτημάτων, η ΠΟΕΔΗΝ και τα πρωτοβάθμια σωματεία της, καλούν σε συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα της ομοσπονδίας, με τα δημόσια νοσοκομεία να μετρούν 10.000 λιγότερους υγειονομικούς (αναστολές, συνταξιοδοτήσεις κλπ) σε σχέση με το προηγούμενο καλοκαίρι, η κατάσταση που διαμορφώνεται στο ΕΣΥ για εργαζόμενους και ασθενείς είναι εφιαλτική.

Με την υπονομευτική πολιτική κατά του ΕΣΥ, που ακολούθησε και κορύφωσε η κυβέρνηση στα χρόνια της πανδημίας (περικοπές ύψους 1,5 δισ), τα νοσοκομεία παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης και ήδη οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν το 1δισ. ευρώ. Οι υγειονομικοί έχοντας εργαστεί σε βάρβαρες συνθήκες όλα αυτά τα χρόνια, όχι απλά δεν βλέπουν κανένα από τα αιτήματα τους να ικανοποιείται, αλλά βιώνουν καθημερινά την κοροϊδία από μια κυβέρνηση που 15 μήνες τώρα κρατάει στα συρτάρια τα πορίσματα της επιτροπής της, για την ένταξη των εργαζόμενων στα νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά. Από μια κυβέρνηση που δεν καταβάλλει ούτε τα δεδουλευμένα από τις εφημερίες! Την ίδια στιγμή κατά παράβαση κάθε λογικής 7000 υγειονομικοί καταδικάζονται στη φτώχεια με τη διατήρηση του βάρβαρου μέτρου της αναστολής, όταν έχει καταργηθεί ακόμα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Έχοντας κάνει τα πάντα για να υπονομεύσει τα δημόσια νοσοκομεία, τώρα με νέο νόμο, με υπουργικές αποφάσεις και διατάγματα, κάνει νέα μεγάλα βήματα στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, προσφέροντας στους εργολάβους του χώρου νέα πεδία κερδοφορίας στο χώρο του ΕΣΥ, ελαστικοποιώντας ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις. Θεσμοθετεί ιδιωτικά-επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, εδραιώνοντας τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στη λειτουργία του ΕΣΥ. Δίνει νέες χρυσές ευκαιρίες στους κλινικάρχες και τους «επενδυτές» του χώρου, που τόσο πολύ πριμοδότησε και ενίσχυσε με εκατοντάδες εκατομμύρια αυτά τα χρόνια.

Η κυβέρνηση ποτέ δεν είχε στόχο την ενίσχυση του ΕΣΥ. Είχε πάντα στρατηγικό στόχο την κατεδάφισή του. Αυτή είναι η πολιτική της δεξιάς, αυτήν επιτάσσουν οι κατευθύνσεις-επιταγές της ΕΕ και αυτήν υπηρέτησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι άριστοι της ΝΔ επιχείρησαν να κρύψουν αυτή την πολιτική πίσω από την αστυνομοκρατία, την καταστολή και τον αυταρχισμό, πίσω από τα βάρβαρα μέτρα της υποχρεωτικότητας, του διχασμού και της στοχοποίησης που επέβαλαν με πρόσχημα την πανδημία. Ενεργοποιώντας έναν ακραίο κοινωνικό αυτοματισμό, επιχείρησαν να μεταθέσουν τις εγκληματικές ευθύνες μιας πολιτικής που εν μέσω πανδημίας άφησε το ΕΣΥ ανοχύρωτο, που παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις των υγειονομικών συνέχισε να το υπονομεύει και να το ιδιωτικοποιεί.

Με 30000 νεκρούς και τα δημόσια νοσοκομεία υπό κατάρρευση, η κατάταξη της Ελλάδας -σύμφωνα πάντα με τους δείκτες τους- στις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας λίστας, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι το αναπόδραστο αποτέλεσμα της πολιτικής τους. Βαρύτατες ευθύνες για αυτή την εξέλιξη έχουν και οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές δυνάμεις ΄και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις τους, και όχι μόνο, που πρόσφεραν ανοχή και συμμόρφωση σε αυτή την εγκληματική πολιτική. Που υποκλίθηκαν στον Χρυσοχοΐδη όταν διακήρυξε ότι η υγεία του λαού κινδυνεύει από τους αγώνες του ενάντια σε αυτή την πολιτική και όχι από την εφαρμογή της. Που με τη στάση τους ύψωσαν αναχώματα στους αναγκαίους αγώνες όλη την προηγούμενη περίοδο.

Η ΕΡΓ.Α.Σ όλα το προηγούμενο διάστημα, απέναντι στη βάρβαρη πολιτική της αστυνομοκρατίας και των απαγορεύσεων, κάλεσε σταθερά και επίμονα το λαό να αντιπαλέψει το κυβερνητικό έγκλημα. Έτσι και τώρα προβάλλει την επιτακτική ανάγκη της ανάπτυξης των αγώνων ενάντια στην πολιτική κατεδάφισης του ΕΣΥ και ιδιωτικοποίησης της υγείας. Καλεί το λαό να συμπορευτεί με τα σωματεία των υγειονομικών και να παλέψει για την ικανοποίηση των ζωτικής σημασίας αιτημάτων τους.

Να παλέψει ενάντια στο νέο νόμο για:

Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ- Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία

Άρση των αναστολών και επιστροφή των υγειονομικών στις θέσεις τους ΤΩΡΑ

Άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Ένταξη στα ΒΑΕ-Αυξήσεις στους μισθούς

Όχι σε κάθε μέτρο ιδιωτικοποίησης της υγείας

Όλοι στις συγκεντρώσεις – Στην Αθήνα συμμετέχουμε στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο Υγείας στις 10:00π.μ.

ΕΡΓ.Α.Σ,  20 Ιούνη 2022

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το