Ο ανατραπείς πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Μ. Μόρσι “κατέρρευσε ξαφνικά ενώ βρισκόταν εντός του μεταλλικού κλουβιού των κατηγορουμένων” σύμφωνα με την ανακοίνωση του εισαγγελέα.

Αν και η χούντα του Σίσι (υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου στη σύγχρονη ιστορία της χώρας και ηγέτη του κόμματος των “Αδελφών Μουσουλμάνων’’ Μόρσι, τον οποίο και ανέτρεψε ένα χρόνο μετά την άνοδό του στην εξουσία το 2013 με στρατιωτικό πραξικόπημα), έσπευσε εξαρχής να υποβαθμίσει την είδηση, έντονες αντιδράσεις πυροδοτήθηκαν εντός και εκτός Αιγύπτου.

Για “πετυχημένη δολοφονία” κάνουν λόγο οι “Αδελφοί Μουσουλμάνοι”, ενώ ο δικηγόρος του Μόρσι καταγγέλλει πως “ο πρώην πρόεδρος κρατείτο στην απομόνωση 23 ώρες ημερησίως… ζητούσε ιατρική περίθαλψη, ήταν στερημένος από επαρκές φαγητό και φάρμακα”.

Ακόμα και αυτή η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναγκάστηκε -για τα μάτια του κόσμου- να εκφράσει “τις ανησυχίες που υπάρχουν για τις συνθήκες της εξαετούς κράτησης του Μόρσι”.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο τελευταίος καταδικάστηκε σε θάνατο το 2015 “για συνωμοσία εναντίον της Αιγύπτου με ξένες ένοπλες οργανώσεις,κυρίως με τη Χαμάς”.

Αν και το χαλκευμένο κατηγορητήριο κατέπεσε, η “έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων” δεν αποθάρρυνε τους διώκτες του, που…μετέτρεψαν την ποινή του σε ισόβια και τέλος σε εικοσαετή κάθειρξη.

Η εξόντωση του Μόρσι αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα της πολιτικής ωμής φασιστικής βίας και τρομοκρατίας που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση επί των ημερών του Σίσι με στόχο την κατάπνιξη κάθε φωνής που δε συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις (διάβαζε την ασφυκτική πρόσδεση της χώρας στο άρμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού).

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Δείτε και αυτό;

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το