Τρίτη 31 Οκτωβρίου, 7 μμ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων σας καλεί στη διάλεξη “Παυλοπέτρι Λακωνίας: ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι και υποβρύχιες διαδρομές για το κοινό” της Δέσποινας Κουτσούμπα, αρχαιολόγου της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, αντιπροέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων Περιηγήσεις με την Αρχαιολογική Υπηρεσία

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, 8 μμ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ σας καλούν στην προβολή της βραβευμένης ταινίας Ενθύμιον του Νίκου Ζιώγα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας.

Ένα λυρικό ντοκιμαντέρ μια ελεγεία στην Ήπειρο που χάνεται, αλλά και ένας ύμνος στην Ήπειρο που επιβιώνει. Ένα τραγούδι αγάπης για όσους έμειναν κοντά της, για όσους μετανάστευσαν, για τους μουσικούς της και τη μοναδική της φύση. Μεταφερόμαστε στο Γιρομέρι Θεσπρωτίας τις ημέρες του Πάσχα. Μέσα από τον κινηματογραφικό φακό γινόμαστε παρατηρητές της καθημερινότητας και των ανθρώπων αυτού του μικρού χωριού και αναζητούμε τις ρίζες ενός ξεχωριστού εθίμου.

Μια απόπειρα, κόντρα στην αδίστακτη ψηφιοποίηση της εποχής μας, να κρατηθεί ζωντανή η αναλογική μνήμη της ελληνικής επαρχίας: ένα ενθύμιο ζωής.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το