Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχές κοντά σε τρία νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες, μεταδίδουν παλαιστινιακά ΜΜΕ.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής αν επλήγησαν τα νοσοκομεία.

Δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό για την πληροφορία αυτή.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έγιναν βομβαρδισμοί κοντά στα νοσοκομεία Σίφα, Αλ Κουντς και στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο, βόρεια.

Ο διευθυντής του Ινδονησιακού Νοσοκομείου δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ότι ο ισραηλινός βομβαρδισμός προκάλεσε «σοβαρές ζημιές και τραυματισμούς», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές με ανεξάρτητο τρόπο άμεσα.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ζημιές στα ή κοντά στα άλλα δύο νοσοκομεία μέχρι στιγμής.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος έκανε γνωστό τη 14η Οκτωβρίου ότι ο στρατός του Ισραήλ τη διέταξε να εκκενώσει το νοσοκομείο Αλ Κουντς. Η οργάνωση τόνισε πως ήταν αδύνατον να μεταφέρει τους ασθενείς και τους τραυματίες.

Στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον 4.651 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, ανάμεσά τους πάνω από 1.500 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στους ακατάπαυστους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, που έχουν ισοπεδώσει συνοικίες ολόκληρες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Σύμφωνα με τις αρχές της Χαμάς, κάπου 165.000 ακίνητα έχουν υποστεί ζημιές από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, με άλλα λόγια οι μισές κατοικίες στη Λωρίδα της Γάζας, εκ των οποίων 20.000 καταστράφηκαν ή πλέον είναι αδύνατο να κατοικηθούν.

Ενώ, σύμφωνα με το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), 29 εργαζόμενοί του έχουν σκοτωθεί από την 7η Οκτωβρίου στη Λωρίδα της Γάζας, τον μικροσκοπικό θύλακα 362 τετραγωνικών χιλιομέτρων όπου στοιβάζονται 2,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.

Χθες Κυριακή, νέα αυτοκινητοπομπή αποτελούμενη από 17 φορτηγά με βοήθεια μπήκε στη Λωρίδα της Γάζας από την Αίγυπτο. Διανεμήθηκαν επίσης καύσιμα από τη Ράφα.

Η έλλειψη καυσίμων θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των νοσοκομείων, ιδίως των θερμοκοιτίδων 120 νεογνών που γεννήθηκαν πρόωρα, προειδοποιεί η UNICEF.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το