Ανακοίνωση της Αριστερής Ενωτικής Μετωπικής Παρέμβασης

Ο καβγάς για το πάπλωμα και …

περί απαξίωσης, προσβολών, εκφράσεων καφενείου, λάσπης και τυχοδιωκτισμού

Ενώ έχουν περάσει δύο μήνες από την συγκρότηση του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ και ο κλάδος βρίσκεται σε αναβρασμό για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, την αναδιάρθρωση της Τεχνικής Εκπαίδευσηςβορρά στις «ανάγκες» της αγοράς, την ατομική αξιολόγηση …

… κάποιοι συνεχίζουν να ασχολούνται με τις καρέκλες, να κάνουν θέμα, ακόμα και μετά από τόσο καιρό, την συγκρότηση του προεδρείου της ΕΛΜΕ Φωκίδας!!!

Γιατί όλος αυτός ο σαματάς τότε αλλά και η εμμονή ακόμα και τώρα ;

Γιατί τόσο «μένος» απέναντι στην ΑΡ. ΕΝ. ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ που εκφράστηκε με εκατέρωθεν ανακοινώσεις (ΣΥΝΕΚ και κυρίως ΑΣΕ-ΠΑΜΕ);

Όλο αυτό για μία θέση στο Προεδρείο;

Ας πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομα τους και ας σταματήσουμε επιτέλους εδώ, καθώς έχουμε να ασχοληθούμε με θέματα που μας καίνε κυριολεκτικά:

Την Τρίτη 21-11-2023 το νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας συνεδρίασε για να συγκροτηθεί σε  σώμα και να εκλέξει το νέο προεδρείο της ΕΛΜΕ.

Από την πλευρά μας προτείναμε τη συγκρότηση αγωνιστικού- προγραμματικού Προεδρείου. Αυτό σημαίνει ότι το Προεδρείο θα είναι από τα από τα μέλη εκείνων των παρατάξεων που με σαφήνεια έχουμε διακηρύξει την αντίθεσή μας στην ακολουθούμενη πολιτική, με την στάση μας έχουμε συμβάλει στο συλλογικό, αγωνιστικό, διεκδικητικό ρόλο της ΕΛΜΕ και στην υλοποίηση των αποφάσεων της και

τοποθετούμαστε με συγκεκριμένο πλαίσιο- πρόγραμμα στα προβλήματα της παιδείας και της κοινωνίας αλλά και στα καθημερινά προβλήματα των σχολείων και των συναδέλφων (ακρίβεια, πετσοκομμένοι μισθοί, ιδιωτικοποίηση υγείας, παιδείας, καθηγητές πολυεργαλεία, αξιολόγηση- εξετάσεις PISA, αυθαιρεσίες, κενά, αδιοριστία, άθλια αντιμετώπιση των αναπληρωτών, εκβιασμός των νεοδιόριστων, προσοντολόγιο κλπ) 

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΛΜΕ Φωκίδας, στις 15/11, έστειλαν ισχυρό μήνυμα:

Η ΕΛΜΕ Φωκίδας θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο του συλλογικού ενωτικού αγώνα μέχρι τη νίκη.

Αυτό απαιτεί το Προεδρείο της ΕΛΜΕ (Πρόεδρος, Γ. Γραμματέας, Αντιπρόεδρος) να συνεχίσει να είναι αγωνιστικό, ασυμβίβαστο, με συνέπεια, σταθερά και αταλάντευτα, αντάξιο των απαιτήσεων και των στοχεύσεων της ΕΛΜΕ, κόντρα στον κυβερνητικό συνδικαλισμό της υποταγής, της συνθηκολόγησης και της συνδιαλλαγής με την κυβερνητική πολιτική και την διοίκηση.

Γιατί το Προεδρείο είναι αυτό που εκπροσωπεί την ΕΛΜΕ σε κάθε περίσταση, προτείνει και οργανώνει το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης, υπογράφει τις αποφάσεις των συλλογικών διαδικασιών της ΕΛΜΕ και πρωτοστατεί για την υλοποίηση τους.

Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα δεχτούμε στο Προεδρείο της ΕΛΜΕ μέλη της παράταξης των ΣΥΝΕΚ που με τις συνεχείς κωλοτούμπες υπονόμευσε τη μάχη του κλάδου ενάντια στη διάλυση της δημόσιας παιδείας και των σωματείων, μία παράταξη που δεν ανταποκρίθηκε στις διαθέσεις του κλάδου για συλλογική αντίσταση απέναντι στην αξιολόγηση, τον άφησε ξεκρέμαστο, τον πούλησε υπερασπιζόμενη «την καλή αξιολόγηση» του ΣΥΡΙΖΑ και τις ηλεκτρονικές εκλογές της Κεραμέως.

Η πρόταση μας απευθυνόταν στην ΑΣΕ-ΠΑΜΕ γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια χωριστών αγωνιστικών δρόμων, αλλά καθιστά επιτακτικά αναγκαία την σύγκλιση όλων των δυνάμεων που μπορούν να συμβάλλουν στην προάσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων και τη διαμόρφωση και εντός του ΔΣ μετώπου απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Το καλύτερο παράδειγμα και στην ΕΛΜΕ μας η μάχη που δώσαμε την περσινή άνοιξη, με ισχυρό το όπλο της Απεργίας-Αποχής, για την αξιολόγηση των σχολείων και το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης των νεοδιόριστων συναδέλφων. Αν στο Προεδρείο της ΕΛΜΕ Φωκίδας δεν ήταν τα μέλη της ΜΕΤΩΠΙΚΗΣ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗΣ και της ΑΣΕ θα είχαμε την επιτυχή αυτή έκβαση;;; Αν στη θέση αυτή ήταν οι παρατάξεις της συναίνεσης και της αδράνειας (ΔΑΚΕ-ΔΑΚ, ΣΥΝΕΚ, ΑΝΑΦΟΡΑ) ποια θα ήταν η θέση της ΕΛΜΕ Φωκίδας;;;;

Η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ τοποθετήθηκε λέγοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει Προεδρείο σε αγωνιστική προγραμματική βάση καθώς είναι πάγια η θέση της για αναλογικό-αντιπροσωπευτικό Προεδρείο (ανάλογα με τη σειρά που κατέλαβαν οι παρατάξεις στις εκλογές). Έτσι, ως τρίτη δύναμη θα διεκδικήσει τον Αντιπρόεδρο.

Η παράταξη των ΣΥΝΕΚ συμφώνησε με το αναλογικό-αντιπροσωπευτικό προεδρείο της ΑΣΕ αλλά ως δεύτερη παράταξη ζήτησε και αυτή τη θέση του Αντιπρόεδρου.

Απαντήσαμε ότι:

Είμαστε αντίθετοι στη λογική του «αναλογικού προεδρείου» γιατί είναι μια λογική ποσοτικών μεγεθών, εκλογικών κριτηρίων που δεν έχει καμία σχέση με τον ταξικό χαρακτήρα και αγωνιστικό προσανατολισμό του σωματείου. Η συγκρότηση του ΔΣ δεν είναι μια τυπική κοινοβουλευτική διαδικασία «μοιράσματος» καρεκλών και θέσεων, αλλά μια ουσιαστική διαδικασία πλήρη αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική και τους φορείς της.

Τα αναλογικά προεδρεία ετερόκλητων δυνάμεων βάζουν στο τιμόνι των ΕΛΜΕ, που έχουν κρίσιμο ρόλο, δυνάμεις που εκπροσωπούν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και σε σημαντικό βαθμό ευθύνονται για την κατάντια του συνδικαλιστικού κινήματος, την αποχή των εκπαιδευτικών από τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων.

Έχει τεράστιες ευθύνες ο συνδικαλισμός της ΑΣΕ- ΠΑΜΕ, που μένει στενά προσηλωμένη στον κομματικό της σχεδιασμό, διεκδικώντας την καθαρότητα και την μοναδικότητα, μετρώντας πόσα κουκιά πήρε και τι καρέκλα εξαργυρώνει με αυτά, χωρίς να έχει καμία διάθεση σύνθεσης και κοινής διεκδίκησης σε αγωνιστική κατεύθυνση.

Η αρχή της αναλογικότητας είναι θέση της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ με την οποία επιμένει χρόνια τώρα να παραδίδει τα σωματεία και να δίνει χώρο στις παρατάξεις που βάζουν πλάτη στο υπουργείο Παιδείας για να εφαρμόσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική του.

Αυτό έκανε το 2019 όταν πρότεινε για Αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ το μέλος της ΔΑΚ, διευθύντρια, που έγινε με τις τηλεεκλογές δοτή αιρετός στο ΠΥΣΔΕ. Αυτό έκανε και το 2017 όταν με τις ψήφους της ΑΣΕ έγινε Πρόεδρος της ΕΛΜΕ, μέλος της ΔΑΚΕ, διευθύντρια, που έφερε πέρσι την αστυνομία στο σχολείο του Γαλαξιδίου ενάντια στα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ που βρίσκονταν εκεί για να μην πραγματοποιηθεί αξιολόγηση νεοδιόριστου συναδέλφου!

Αλλά, ας μιλήσουμε και για το τι προβλέπει το καταστατικό της ΕΛΜΕ για τη συγκρότηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Γιατί αλήθεια θέλησε να παραπλανήσει η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή που έβγαλε μετά τη συγκρότηση του Προεδρείου, λέγοντας «η θέση της παράταξής μας είναι … γνωστή, καθαρή και σαφής για αντιπροσωπευτικό και αναλογικό Προεδρείο με βάση τα αποτελέσματα και με τη  συμμετοχή όλων των παρατάξεων στο Προεδρείο … και σύμφωνα με τη σειρά που προβλέπει και το  καταστατικό της ΕΛΜΕ Φωκίδας»;;;;;

Το καταστατικό με καθαρό και σαφή τρόπο προβλέπει:

Άρθρο 13

«Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ του νέου ΔΣ γίνεται με μυστική ψηφοφορία στην πρώτη συνεδρίαση… και απαιτεί για την εκλογή την απόλυτη πλειοψηφία (50%+1) κατά την πρώτη και δεύτερη ψηφοφορία και αν είναι άκαρπες οι δύο πρώτες ψηφοφορίες, την σχετική πλειοψηφία (όποιος πάρει τους περισσότερους ψήφους) κατά την τρίτη ψηφοφορία…»

Το καταστατικό, λοιπόν, δεν προβλέπει πουθενά ότι το προεδρείο της ΕΛΜΕ πρέπει να είναι διαπαραταξιακό-αντιπροσωπευτικό (κατά την ΑΣΕ), ή είθισται (κατά τις ΣΥΝΕΚ) να το καταλαμβάνουν οι παρατάξεις αναλογικά με τη σειρά που εκλέχθηκαν. Αν ήταν έτσι, ποιος ο λόγος της μυστικής ψηφοφορίας για την συγκρότησή του;;;;

Έτσι, δηλώσαμε ότι θα διεκδικήσουμε τη θέση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου (που αντικαθιστά τον Πρόεδρο σε περίπτωση απουσίας του), καθώς μας ανεδείξατε, συνάδελφοι, με τις διπλάσιες ψήφους από αυτές των άλλων παρατάξεων πρώτη δύναμη, και δεν θα ψηφίσουμε τα μέλη των ΣΥΝΕΚ για τις θέσεις του Προεδρείου, όπως και κάναμε.

Να θυμίσουμε εδώ ότι και στο προηγούμενο ΔΣ η ΑΡ. ΑΝ. ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κατείχε τη θέση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου – και έγινε αποδεκτό χωρίς ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες! Τι άλλαξε άραγε τώρα;;; Η δε ΑΣΕ πήρε τη θέση του Γ. Γραμματέα με τις ψήφους της ΜΕΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ χωρίς βέβαια να μας καταγγείλει για «μετεκλογικά παζάρια στις πλάτες των εκπαιδευτικών … προσδοκώντας μικροπολιτικά οφέλη»!

Κατά τη διαδικασία Πρόεδρος εκλέχτηκε ομόφωνα το μέλος της ΜΕΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.

Τη θέση του Γ. Γραμματέα ΑΣΕ και ΣΥΝΕΚ αρνήθηκαν επανειλημμένα και οι δύο να αναλάβουν, επιμένοντας και οι δύο για τη θέση του Αντιπροέδρου. Η παράταξη της ΑΣΕ «παρακαλούσε» την ΣΥΝΕΚ να αναλάβει τη Γραμματεία για να μείνει η Αντιπροεδρία για αυτή, λέγοντας μάλιστα να σταματήσουμε την ψηφοφορία και να την επαναλάβουμε σε επόμενη συνεδρίαση προφανώς για να ανατρέψει την κατάσταση.

Έτσι, υποχρεωθήκαμε να θέσουμε υποψηφιότητα και για τη θέση του Γ. Γραμματέα, αφού κανείς δεν την ήθελε.

Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε κατά πλειοψηφία το μέλος της ΜΕΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ καθώς έθεσαν υποψηφιότητα και η ΑΣΕ και η ΣΥΝΕΚ και η κάθε παράταξη ψήφισε τον δικό της υποψήφιο.

Επίσης κανείς δεν αποδέχτηκε τη θέση του Ταμία.

Γιατί λοιπόν Αγωνιστική Συσπείρωση-ΠΑΜΕ και ΣΥΝΕΚ στόχευσαν με όλα τα βέλη την ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και έκαναν το μεγάλο χαμό για την θέση του Αντιπροέδρου;;;;; Ενώ απαξίωσαν τις υπόλοιπες θέσεις του ΔΣ;;;;; Γιατί άραγε επέμεναν μόνο στη θέση του Αντιπρόεδρου;;;

Επειδή η μόνη υποχρέωση του είναι να αναπληρώνει τον Πρόεδρο;;;;

Γιατί κανείς δεν καταδέχτηκε να αναλάβει Γ. Γραμματέας και Ταμίας;;;;

Μήπως γιατί ο Γ. Γραμματέας έχει μεγάλο φόρτο εργασίας (κρατάει σημειώσεις και γράφει τα πρακτικά των συνεδριάσεων, γράφει και στέλνει τις αποφάσεις και τα όποια έγγραφα, κρατάει το πρωτόκολλο κλπ) και ο Ταμίας κρατάει όλα τα οικονομικά της ΕΛΜΕ;;;

Ή μήπως γιατί ο Γ. Γραμματέας υπογράφει τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και του ΔΣ της ΕΛΜΕ ακόμα και αν δεν συμφωνεί με αυτές;;;;; Έχει εμπειρία η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ όταν, το 2021, αρνήθηκε το μέλος της ως Γ. Γραμματέας να υπογράψει το εξώδικο για κήρυξη Απεργίας-Αποχής ενάντια στην αξιολόγηση σχολείων από την ίδια την ΕΛΜΕ με απόφαση δύο Γενικών συνελεύσεων της ΕΛΜΕ (η πρώτη ομόφωνα, η δεύτερη με 50 υπέρ- 2 κατά -τα μέλη της ΑΣΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ)

Μετά τα παραπάνω τα μέλη των ΣΥΝΕΚ αποχώρησαν αφού δεν πήραν την Αντιπροεδρία μη δεχόμενα άλλη θέση στο ΔΣ (Ταμία, Οργ. Γραμματέα), ενώ η ΑΣΕ αφού με την τακτική της «έχασε μέσα απ’ τα χέρια της» την Αντιπροεδρία αποφάσισε να πάρει στη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα.

Ο καβγάς για το πάπλωμα και περί καφενείου, λάσπης και τυχοδιωκτισμού.

Η παράταξη των ΣΥΝΕΚ περιορίστηκε τότε σε μία ανακοίνωση των κοσμητικών επιθέτων:

«συμπεριφορά απαξίωσης, προσβολών και λάσπης» γιατί καταδείξαμε το ρόλο τους και τους θυμίσαμε ότι

  • Από τον Οκτώβριο του 2021, που η Κεραμέως πήγε πρώτη φορά (από τις 7 συνολικά) την ΟΛΜΕ και ΔΟΕ στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη την Απεργία-Αποχή ενάντια στην αξιολόγηση σχολείων και τη μεγαλειώδη απεργία του 95% του κλάδου που πλημμύρησε την Αθήνα, μέχρι και σήμερα, η παράταξη των ΣΥΝΕΚ είναι αυτή που «καθάρισε», πάντα μαζί με την ΔΑΚΕ και την ΠΕΚ, ώστε να μην επαναπροκηρυχθεί η Απεργία-Αποχή από την ΟΛΜΕ-ΔΟΕ προβάλλοντας τα ενιαία κείμενα ως σωσίβιο και άφησαν τον κλάδο ακάλυπτο εξαναγκάζοντάς τον να μπει στην αξιολόγηση.
  • Συμμετείχαν στις ηλεκτρονικές εκλογές του ΥΠΑΙΘ για τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΔΕ) αγκαλιά με τη ΔΑΚΕ-ΠΕΚ-ΔΑΚ-ΑΝΑΦΟΡΑ, δήθεν για να φύγουν οι «κακοί» από το ΠΥΣΔΕ, δήθεν γιατί δεν μπορούν να έρχονται οι συνάδελφοι από μακριά για να ψηφίσουν, όταν σύσσωμος ο κλάδος με απόφαση των ΕΛΜΕ απείχε. Τελικά, ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚ μοιράζονται μια χαρά τις θέσεις του ΠΥΣΔΕ (δοτοί αιρετοί και διορισμένοι) και μαζί βάζουν πλάτη στη διοίκηση, χωρίς να έχουν λογοδοτήσει ούτε μία φορά στους συναδέλφους για το τι γίνεται στα ΠΥΣΔΕ, τι ψηφίζουν κλπ

«προσβλητική σε προσωπικό επίπεδο» γιατί κάναμε κριτική για τη στάση τους στην ΕΛΜΕ

  • Απουσίαζαν από κάθε συλλογική διαδικασία της ΕΛΜΕ Φωκίδας, συνελεύσεις, παραστάσεις στη ΔΔΕ, σε φορείς κλπ. Στο κρίσιμο ζήτημα της αξιολόγησης ήταν άφαντοι από κάθε ενέργεια μπλοκαρίσματος της ατομικής αξιολόγησης των νεοδιόριστων συναδέλφων από τους αξιολογητές, που με επιτυχία έδωσαν τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ (ΜΕΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΑΣΕ) με τους συναδέλφους των σχολείων.

Το εκλεγμένο μέλος των ΣΥΝΕΚ και διευθυντής, αν και η ΕΛΜΕ έχει κηρύξει Α-Α από την αξιολόγηση σχολείων, προχώρησε στην ανάρτηση των ενιαίων κειμένων των ΣΥΝΕΚ, στην πλατφόρμας του ΙΕΠ, για τα οποία βαθμολογήθηκε κιόλας. Δεν μας είπε και τι βαθμό πήρε! Δεν ενημέρωσε καν την ΕΛΜΕ, μάλιστα, για ραντεβού αξιολόγησης νεοδιόριστου φέτος στο σχολείο του, αδιαφορώντας πλήρως για την σχετική απόφαση της ΕΛΜΕ. Τέλος, ο ίδιος υλοποίησε κανονικά τις εξετάσεις PISA, πέρσι, στο σχολείο του όταν τα σωματείων ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ με απόφαση τους καλούσαν σε ακύρωση, σε μη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών, προκηρύσσοντας και στάσεις εργασίας για το λόγο αυτό.

Το έτερο, δε, εκλεγμένο μέλος των ΣΥΝΕΚ συμμετέχει κανονικά στην αξιολόγηση του σχολείου του και έγινε και μέντορας/συντονιστής καλώντας μάλιστα τους συναδέλφους «να βάλουν πλάτη» για το καλό του σχολείου!

Χρησιμοποιήσαμε, είπαν,  «εκφράσεις καφενείου» γιατί τους θυμίσαμε, επίσης, ότι

  • Παρά τα μεγάλα αντιπολιτευτικά λόγια στην ΟΛΜΕ, εδώ και χρόνια, σταθερά ψηφίζουν σφιχταγκαλιασμένοι, σαν μία παράταξη, σχεδόν τα πάντα με την ΔΑΚΕ και οδηγούν τον κλάδο σε αδράνεια και υποταγή στις επιλογές του υπουργείου. Όπως έκαναν, πραξικοπηματικά και αντικαταστατικά, στο 20ο συνέδριο της ΟΛΜΕ που άλλαξαν τη θέση της ομοσπονδίας ενάντια στην αξιολόγηση και έκαναν αποδεχτό το πλαίσιο του υπουργείου, την «καλή αξιολόγηση».

Είμαστε, λένε, «παράταξη εκφοβισμού»! (?) Ξέχασαν, όμως, ότι

  • χρησιμοποιώντας την ίδια επιχειρηματολογία με το υπουργείο, με τους ΔΔΕ, με τους αξιολογητές, «περί συνεπειών και επιπτώσεων», «η Α-Α μας πάει στα βράχια και θα τσακιστούμε», «είναι νόμος και δεν καλύπτεστε συνδικαλιστικά από την ΕΛΜΕ» … και άλλα πολλά, κινδυνολογούσαν καικαλλιεργούσαν την ηττοπάθεια, το φόβο και τη συναίνεση στην αξιολόγηση.

Από την άλλη η Αγωνιστική Συσπείρωση (ΑΣΕ) με τη σειρά της προσπάθησε με την ανακοίνωσή της να κάνει όσο καλύτερα μπορούσε ότι κάνει πάντα.

Να μας πει ότι είναι η μόνη καθαρή, ταξική, συνεπής και ενωτική δύναμη που δεν έχει ανάγκη κανέναν άλλο και κάνει την κομματική της δουλειά μοναδικά όπως εκείνη ξέρει, ενώ ότι κάνουν οι άλλοι (ΑΡ. ΕΝ. ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) είναι «τυχοδιωκτισμός».

Μιλά για τυχοδιωκτισμός η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ;;;

  • Δεν είναι τυχοδιωκτισμός όταν απαξιώνεις τις αποφάσεις των δύο ΓΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας, αρνείσαι να υπογράψεις το εξώδικο της Α-Α για την αυτοαξιολόγηση σχολείων και αφήνεις ακάλυπτους τους συναδέλφους  στο όνομα της «ενότητας» που θα ερχόταν από την ΟΛΜΕ και ποτέ δεν ήλθε; Και τελικά φτάνεις στο τραγικό ατόπημα, να πηγαίνεις με τα νερά ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ και να υιοθετείς τα «ενιαία κείμενα» που χρυσώνουν το χάπι της αξιολόγησης;
  • Δεν είναι τυχοδιωκτισμός όταν μιλάς για ταξικά σωματεία αλλά τα παραδίδεις στις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού;
  • Δεν είναι τυχοδιωκτισμός να λες ότι «η κατεύθυνση ενός σωματείου δεν καθορίζεται από τη σύνθεση ενός προεδρείου» αλλά εσύ να κάνεις σαν μικρό παιδί που του παίρνουν το γλειφιτζούρι όταν δεν καταφέρνεις να είσαι στο προεδρείο;
  • Δεν είναι τυχοδιωκτισμός να κατηγορείς τους άλλους ότι πήραν όλες τις θέσεις ενώ εσύ είσαι αυτός που αρνείσαι επιλεκτικά συγκεκριμένες από αυτές;
  • Δεν είναι τυχοδιωκτισμός όταν το 54% των ΕΛΜΕ ζητούν να κηρύξει η ΟΛΜΕ Α-Α, εσύ (ΑΣΕ) να σημαίνεις υποχώρηση και να ανοίγεις το δρόμο στα ενιαία κείμενα των ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ;
  • Δεν είναι τυχοδιωκτισμός να λες ότι οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ είναι με τα ενιαία κείμενα όταν τα μόνα σωματεία σε ΟΛΜΕ-ΔΟΕ που βγήκαν μπροστά, κήρυξαν τα ίδια Α-Α, κράτησαν και συνεχίζουν να κρατούν αναμμένη τη φλόγα στη μάχη κατά της αξιολόγησης είναι αυτά που είχαν πλειοψηφία οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ;

Είναι τυχαίο ότι στην ανακοίνωση της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ δεν υπάρχει ούτε μία φορά η λέξη αξιολόγηση, ούτε μία φορά η προτροπή για συνέχιση της μάχης ενάντια στην αξιολόγηση και η επαναπροκήρυξη της Απεργίας-Αποχής από ΟΛΜΕ-ΔΟΕ;

Συνάδελφοι/ισσες,

Η ΕΛΜΕ Φωκίδας είναι ένα από αυτά τα σωματεία που βγήκε μπροστά, κήρυξε Απεργία-Αποχή σε συντονισμό με τις άλλες 22 ΕΛΜΕ και κράτησαν αναμμένη τη φλόγα στη μάχη κατά της αξιολόγησης (σχολείων, μέντορες/συντονιστές), όταν η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) πραξικοπηματικά άφησε τον κλάδο ακάλυπτο, έβαλε πλάτη και έδωσε ανάσες στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στο 95% του κλάδου. Με ισχυρό το όπλο της απεργίας-αποχής, κόντρα στις απειλές και την τρομοκράτηση, η ΕΛΜΕ αντιστάθηκε και απέτρεψε την ατομική αξιολόγηση νεοδιόριστων συναδέλφων, υπερασπίστηκε τους συναδέλφους, κόντρα στην ηττοπάθεια και την υποταγή.

Η ΑΡ. ΕΝ. ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτή τη μάχη.

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, να δίνουμε ως μέλη της ΕΛΜΕ τα μέγιστα σε κάθε μάχη ….

για τα δικαιώματά μας στο μισθό, στην εργασία, σε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση!

Ας σταματήσουν λοιπόν να ασχολούνται με «περσινά ξινά σταφύλια».

Ας συντονιστούμε και με όλες τις δυνάμεις μας, συλλογικά, μαζικά και δυναμικά να συνεχίσουμε τον αγώνα που δίνουμε μέχρι τέλος!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το