Στις 29/10, την ώρα που στον χώρο του Παντείου πραγματοποιούνταν συζήτηση μαθητών, μετά τη μεγάλη κινητοποίηση που είχε πραγματοποιηθεί λίγο νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας, η Πρυτανεία αποφάσισε κυριολεκτικά να κατεβάσει ρολά. ‘Ετσι, σπέρνοντας κλίμα τρόμου και υστερίας, εκκένωσε το κτίριο παραβιάζοντας κατάφωρα το πανεπιστημιακό άσυλο.

Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο. Πλέον με κάθε ευκαιρία έχουμε είτε απειλές για παραβίαση του ασύλου είτε παραβίασή του. Πρόσφατα είχαμε το lock out στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το σήριαλ «Ρουβίκωνας» στη Φιλοσοφική  και, ταυτόχρονα με το lock out  στο Πάντειο, είχαμε την εισβολή δυνάμεων των ΜΑΤ στον χώρο του Πολυτεχνείου…

Όλα αυτά δεν μπορούν να ειδωθούν ξεκομμένα ούτε από το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) που ανοίγει πλέον διάπλατα την πόρτα (και στρώνει και κόκκινο χαλί) σε κάθε εισβολή κρατικών δυνάμεων στα πανεπιστήμια, ούτε από την ολομέτωπη αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εδώ δεν ξεχνάμε και τις μονότονα ακροδεξιές εκκλήσεις του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ για κατάργηση του ασύλου και ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Βέβαια, επιστρέφοντας στα γεγονότα του lock out, θα διαπιστώσουμε πως η πρυτανεία δεν ήταν μόνη της. Είχε μαζί της τα αναγκαία «πατήματα»: τους διαπληκτισμούς μεταξύ της ΠΚΣ-ΚΝΕ και δυνάμεων που πρόσκεινται στον αναρχικό χώρο.

Και οι δύο αυτοί φοιτητικοί-πολιτικοί χώροι, ενώ φαινομενικά τους χωρίζει μια πολιτική άβυσσος, στην πραγματικότητα διαπνέονται από την ίδια ιδιοκτησιακή λογική για το μαθητικό, φοιτητικό, για το κάθε κίνημα εν γένει. Το μόνο που τους απασχολεί είναι πώς θα κάνουν κουμάντο σε κάθε αγώνα που ξεσπά και όχι πώς θα τον μαζικοποίησουν και θα τον πολιτικοποιήσουν σε σωστή κατεύθυνση. Αυτός ακριβώς ο ανταγωνισμός για το ποιος θα έχει τους τίτλους ιδιοκτησίας του μαθητικού κινήματος, που έφτασε να πάρει και τη μορφή έντονων διαπληκτισμών, αποτελεσε το τέλειο άλλοθι για μια ακόμη καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Η Φοιτητική Πορεία Παντείου καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο οποιαδήποτε απόπειρα καταπάτησης του πανεπιστημιακού ασύλου από οποιονδήποτε φορέα, πανεπιστημιακό ή μη. Θεωρεί πως οποιαδήποτε ιδιοκτησιακή λογική προς τα κινήματα της νεολαίας είναι απόλυτα αντιδημοκρατική και δίνει άλλοθι σε όλους όσους θέλουν να βάλουν τις αντιστάσεις μας στον γύψο. Καλεί το φοιτητικό κίνημα να υπερασπιστεί το άσυλο και τους συλλόγους, καθώς και να διεξάγει την πιο αποφασιστική αντιπαράθεση απέναντι στους διακηρυγμένους εχθρούς του αλλά και στους φερόμενους φίλους του.

Κάτω τα χέρια από το άσυλο!

Τον λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς και όχι οι πρυτάνεις, τα ΜΑΤ κι οι εισαγγελείς!

Κάτω ο νόμος Γαβρόγλου!

πηγή:φοιτητική πορεία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το