Κάλεσμα στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών την Πέμπτη 21/1 απεύθυνε η  εκπρόσωπος της “Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών” στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Αρετή Σπαχή, μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη. 

Η Α. Σπαχή αναφέρθηκε στην ακαδημαϊκή αστυνομία που προβλέπεται με βάση το νέο Νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παιδεία, υποστηρίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο νομιμοποιείται ο αυταρχισμός και η καταστολή στο χώρο των πανεπιστημίων και το μέτρο αυτό είναι αντιδημοκρατικό με στόχο να χτυπήσει βάναυσα το φοιτητικό συνδικαλισμό. Αποτελεί προέκταση των ευρύτερων κυβερνητικών σχεδιασμών για το χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος, την χειραγώγηση των συνδικάτων, τον ενταφιασμό των δικαιωμάτων στη διαδήλωση και την απεργία.

Παράλληλα η Α. Σπαχή άσκησε σκληρή κριτική και στο ζήτημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, υποστηρίζοντας πως είναι αδιανόητο στα μισά μιας κουτσουρεμένης σχολικής χρονιάς, την ώρα που τα Γυμνάσια και Λύκεια παραμένουν κλειστά εδώ και τρεις μήνες με βαρύτατες συνέπειες για τους μαθητές και ενώ δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι προετοιμάζονται για να δώσουν σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες τη μάχη των πανελληνίων, το ΥΠΑΙΘ προκλητικά και αδιαφορώντας πλήρως για τις αγωνίες των νέων να αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Μάλιστα απεύθυνε κάλεσμα και στο αυριανό  πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και τις στάσεις εργασίας των εκπαιδευτικών σωματείων. «Την Πέμπτη 21/01 πρέπει να αποκτήσουν τα πιο μαζικά και αγωνιστικά χαρακτηριστικά, ενάντια στο καθεστώς της αστυνομοκρατίας και των απαγορεύσεων, κόντρα στη συμβιβαστική γραμμή των “συμβολικών κινητοποιήσεων”, για να μπει φραγμός στην κυβερνητική πολιτική. Κάτω τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης! Πέμπτη 21 Γενάρη όλοι στις συγκεντρώσεις των φοιτητικών συλλόγων και των εκπαιδευτικών σωματείων»

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το