Εμβόλιο Pfizer: Ποια κερδοσκοπία;
Μέσα στην δίνη των οικονομικών ανταγωνισμών των μεγάλων εταιριών Υγείας σε ότι αφορά το εμβόλιο και τα φάρμακα που σχετίζονται με τον κορονοϊό που παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε η κερδοσκοπία καλά κρατεί
Ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, πούλησε το 62% των μετοχών του την ίδια ημέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πειραματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού είχε 90% επιτυχία στις κλινικές δοκιμές. Η ανακοίνωση αυτή της εταιρείας εκτόξευσε την αξία των μετοχών της κατά 15% και προφανώς την αντίστοιχη αύξηση της  χρηματιστηριακής αξία; της εταιρίας.
A good Business!!!
             Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά (από τη Θεσσαλονίκη καλέ…) πούλησε 132.508 μετοχές της Pfizer στα 41,94 δολάρια, όπως κοστολογήθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, που αντιστοιχεί σε έσοδα σχεδόν 5,6 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμά του, το Business Insider.
Βέβαια η εταιρία ανακοίνωσε ότι η εν λόγω ρευστοποίηση έγινε στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδίου ανταλλαγών το οποίο ο Μπουρλά είχε ανακοινώσει από τις 19 Αυγούστου υπό τον όρο ότι η τιμή θα είχε διαμορφωθεί σε ένα συγκεκριμένο ύψος. Επί του παρόντος, ο διευθύνων σύμβουλος συνεχίζει να κατέχει 81.812 μετοχές της Pfizer.
 Ποιος αφελής θα μπορούσε να πιστέψει ότι  ο κύριος Μπουρλά από την θέση που κατέχει στην εταιρία δεν γνώριζε το χρονοδιάγραμμα  παρασκευής του εμβολίου. Εξ άλλου ποιος θα μπορούσε να κατηγορήσει για κερδοσκοπία και ειδικότερα η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τον άνθρωπο που έσωσε… την ανθρωπότητα

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το