Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρίσκεται όπως ήταν αναμενόμενο πολύ γρήγορα στα όριά της. Οι διαθέσιμες ΜΕΘ είναι πλέον ελάχιστες, το 1/3 των τεστ βγαίνει θετικό και οι γιατροί ήδη καταγγέλλουν ότι επιλέγουν μεταξύ των ασθενών για το ποιος θα μπει στις ΜΕΘ και ποιος όχι.

Σε αυτήν την τραγική κατάσταση, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης απαντάει καλώντας τους ιδιώτες γιατρούς να σπεύσουν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ με την ήδη εκτροχιασμένη κατάσταση, με 2.000 ευρώ αμοιβή τον μήνα αφορολόγητη και ακατάσχετη (!!) με παράλληλη διατήρηση και των ιδιωτικών τους ιατρείων.

Πρόκειται για ένα κανονικό σκάνδαλο για τη δημόσια υγεία. Όχι μόνο εδώ και τόσους μήνες δεν κάνουν προσλήψεις για να καλύψουν τα προ πολλού γνωστά 30.000 οργανικά κενά του ΕΣΥ που κατήγγειλαν οι υγειονομικοί, όχι μόνο δεν πληρώνουν τους μόνιμους γιατρούς που δουλεύουν μέχρι εξαντλήσεως, αλλά με περίσσιο θράσος και με ολοφάνερη την ιδεοληπτική τους απέχθεια προς οτιδήποτε δημόσιο, την ίδια στιγμή δίνουν όσο όσο στους ιδιώτες γιατρούς για να προσφέρουν τις “υπηρεσίες” τους.

Αυτό που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή στη δημόσια υγεία αποτελεί έγκλημα. Έγκλημα με συγκεκριμένο θύτη, την κυβέρνηση και την πολιτική που εφαρμόζει. Και θύματα όλο το λαό που έχει μείνει απροφύλακτος μπροστά στην πανδημία. Μαζί με τις πανάκριβες -σε σημείο αισχροκέρδειας- ιδιωτικές κλίνες που πλήρωνε το κράτος (με τα χρήματα του λαού) ανεξαρτήτως αν τις χρησιμοποιούσε ή όχι αντί να τις επιτάξει, τώρα μέλλει να πληρώνει όσο όσο και τους ιδιώτες γιατρούς. Αυτό αποδεικνύει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο ότι το πρόβλημα με την κυβέρνηση δεν είναι ότι δε διαθέτει τους πόρους για να ενισχύσει το ΕΣΥ. Είναι ότι δεν θέλει να δώσει αυτούς τους πόρους γι’ αυτό τον σκοπό, εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα και άλλες κατευθύνσεις.

Νταϊάνα

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το