Εικόνες αστυνομικής βαρβαρότητας το βράδυ του Σαββάτου κατά προσφύγων και μεταναστών, κυρίως μητέρες με μικρά παιδιά. Νέα επιχείρηση την Κυριακή.

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Βικτωρίας, όπου οικογένειες προσφύγων έχουν βρει προσωρινή «στέγη», με σκοπό την απομάκρυνσή τους από το σημείο.

Οι περισσότεροι από αυτούς πρόκειται για πρόσφυγες που έφτασαν στην Αθήνα από τη Λέσβο, αφού έλαβαν άσυλο, ενώ κάποιοι άλλοι πρόκειται για οικογένειες οι οποίες βρέθηκαν στον δρόμο στο πλαίσιο των εξώσεων λόγω της λήξης προγραμμάτων στέγασης και των διατάξεων που πέρασε η κυβέρνηση.

Η πλατεία Βικτωρίας θεωρείται «σημείο συνάντησης» μεταξύ των προσφύγων, με αποτέλεσμα να καταφτάνουν όλο και περισσότεροι καθημερινά.

Περίπου στα μεσάνυχτα του Σαββάτου δυνάμεις ΜΑΤ βρέθηκαν αιφνιδιαστικά στην πλατεία Βικτωρίας απειλώντας να μεταφέρουν τους συγκεντρωμένους στην Αμυγδαλέζα με πρόσχημα, φυσικά, την δική τους ασφάλεια και τη δημόσια υγεία.

Όταν οι πρόσφυγες και μετανάστες αρνήθηκαν, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν προς τους συγκεντρωμένους και άρχισαν να τραβάνε κόσμο βίαια προς τις κλούβες.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά πήραν ανήλικα παιδιά και τα μετέφεραν στα οχήματα, ώστε να αναγκαστούν οι μητέρες τους να ακολουθήσουν.

Στο σημείο έσπευσαν και δεκάδες αλληλέγγυοι, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την αστυνομική βαρβαρότητα.

Μετά το τέλος της επιχείρησης, όμως, οι δυνάμεις των ΜΑΤ φαίνεται πως δεν είχαν… χορτάσει βία και ξαφνικά, με σβηστά φώτα σε αρκετούς δρόμους, επιτέθηκαν εναντίον αλληλέγγυων και όσων προσφύγων είχαν παραμείνει στο σημείο.

Αποτέλεσμα ήταν να δεχθούν χτυπήματα πολλοί άνθρωποι, όσοι δεν πρόλαβαν να τρέξουν στα γύρω στενά για να γλιτώσουν.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν 22 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Κυψέλης (σ.σ. το ένα σοβαρά τραυματισμένο), ενώ οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Παρά τα βίντεο που έχουν καταγράψει τις άγριες σκηνές, η εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι οι αλληλέγγυοι επιτέθηκαν σε δυνάμεις των ΜΑΤ χωρίς καδρόνια ή πέτρες, αλλά με… τα χέρια.

Την Κυριακή το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε νέα επιχείρηση στην πλατεία Βικτωρίας και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στις δομές Σχιστού και Σκαραμαγκά.

https://www.facebook.com/victoria.solidarity/videos/pcb.140704300977630/140703910977669/?type=3&tn=HH-R&eid=ARAShPqUs8JyQcz9zJPjtuP1vNrYvKEHIs81EVSfIwjVgyByhTQVbnWqznMBvxfT0dWQ4hIpbCITMbse

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το