Η Φοιτητική Πορεία προωθεί στους Φοιτητικούς Συλλόγους το παρακάτω ψήφισμα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους φοιτητές

Αλληλεγγύη στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, στη νεολαία της Παλαιστίνης!

Λευτεριά σε όλους τους κρατούμενους!

Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση – Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Ο ΣΦ……………………… εκφράζει την αλληλεγγύη του και την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, στον αγώνα που δίνει για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία του.

Το τίμημα που πληρώνει ο παλαιστινιακός λαός είναι μεγάλο. Πάνω από 15.000 οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς του σιωνιστικού-φασιστικού κράτους του Ισραήλ, δεκάδες χιλιάδες οι τραυματίες, πάνω από 7.000 οι κρατούμενοι στις φυλακές του Ισραήλ. Κρατούμενοι χωρίς καν δίκη, με μόνη κατηγορία ουσιαστικά ότι είναι Παλαιστίνιοι.

Η «πολιτισμένη» Δύση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ιμπεριαλιστών εξοπλίζουν και στηρίζουν το Ισραήλ και τη γενοκτονία που κάνει σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Η ελληνική κυβέρνηση, πάντα πρόθυμη να εξυπηρετήσει τις ΗΠΑ, έστειλε την φρεγάτα «Ψαρά» μαζί με τα υπόλοιπα νατοϊκά πλοία. Εμπλέκει τη χώρα μας στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Δίνει, ξανά, στρατιωτικές βάσεις στις ΗΠΑ, για να στέλνουν πολεμικό εξοπλισμό υπέρ του Ισραήλ.

Σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα μέσα στις ΗΠΑ, συνάδελφοι και συναδέλφισσες φοιτητές ξεσπούν με μεγάλες διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις. Παρά την καταστολή από το αμερικανικό κράτος και το κυνήγι, χιλιάδες βγαίνουν και ξαναβγαίνουν υπέρ του αγώνα των Παλαιστινίων.

Στην ίδια την Παλαιστίνη, φοιτητές και φοιτήτριες παίρνουν μέρος στον αγώνα. Φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται ανάμεσα στους μαχητές που παλεύουν για τη λευτεριά, αλλά και ανάμεσα στους κρατούμενους που απελευθερώνονται. Στις 28/11 απελευθερώθηκε η Ρούμπα Άσσι, στέλεχος του φοιτητικού κινήματος στο Πανεπιστήμιο του Μπιρ Ζάιτ και δύο φορές φυλακισθείσα για την αριστερή πολιτική της δράση, ως μέλος του Προοδευτικού Δημοκρατικού Φοιτητικού Πόλου, της φοιτητικής παράταξης του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Σήμερα, 29/11, αναμένεται η απελευθέρωση της Αχέντ Ταμίμι (μετά τη δεύτερη φυλάκισή της), της ηρωίδας του παλαιστινιακού λαού. Η Αχέντ Ταμίμι, το 2017, είχε χαστουκίσει άοπλη έναν πάνοπλο σιωνιστή στρατιώτη, αφού αυτός είχε πυροβολήσει τον ξάδερφό της.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους Παλαιστίνιους φοιτητές και φοιτήτριες που μπαίνουν μπροστά στον αγώνα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις ηρωικές μορφές της αντίστασης του παλαιστινιακού λαού.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, για να σταματήσει το έγκλημα στην Παλαιστίνη, για να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας υπέρ του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με τη νεολαία και τον λαό της Παλαιστίνης μέχρι τη λευτεριά τους!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το