Σημάδεψε και πυροβόλησε εν ψυχρώ τον ιδιοκτήτη καφετέριας στο Ρέθυμνο στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν 34χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με αντιφασιστικές οργανώσεις της πόλης είναι χρυσαυγίτης και καθόλου άγνωστος στις αρχές αφού πριν από έναν μήνα είχε μαχαιρώσει 44χρονο μετανάστη, περιστατικό για το οποίο αφέθηκε ελεύθερος!

Ο 34χρονος (Σ.Κ.) από το Ρέθυμνο, τα ξημερώματα της Παρασκευής 30 Αυγούστου, άνοιξε πυρ έξω από καφετέρια στο κέντρο του Ρεθύμνου, στην οποία φέρεται να ήταν θαμώνας, εναντίον δυο αδελφών. Μία από τις σφαίρες του βρήκε τον έναν από τους δυο, τον 52χρονο ιδιοκτήτη του μαγαζιού στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. 

Παρά το γεγονός ότι τραυματίστηκε ο ίδιος μαζί με τον αδελφό του έπεσαν πάνω στον 34χρονο προσπαθώντας να τον αφοπλίσουν κάτι το οποίο και έκαναν αφού σε βοήθειά τους έσπευσαν προσωπικό και θαμώνες του μαγαζιού. Λίγο αργότερα ο 34χρονος συνελήφθη από την αστυνομία. 

Σύμφωνα με την μαρτυρία του ενός από τους δυο αδελφούς ο 34χρονος πριν λίγες ημέρες είχε πάει ξανά στο μαγαζί και είχε επιτεθεί σε θαμώνες με σπασμένο ποτήρι. Οι ιδιοκτήτες τον έδιωξαν και την Παρασκευή που επέστρεψε έκαναν το ίδιο και αυτός τράβηξε το όπλο. Μάλιστα, όταν συνελήφθη απείλησε τα δυο αδέλφια ότι όταν βγει από τη φυλακή θα πάει να τους κάψει το μαγαζί. 

Βίντεο με τον 34χρονο να πυροβολεί εν ψυχρώ τα δυο αδέλφια

Είχε μαχαιρώσει μετανάστη και είχε αφεθεί ελεύθερος

Ο 34χρονος που το 2015 ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στις βουλευτικές εκλογές, πριν από έναν μήνα είχε μαχαιρώσει έναν 44χρονο μετανάστη, υπόθεση για την οποία αφέθηκε ελεύθερος, όπως καταγγέλλουν οι αντιφασιστικές οργανώσεις της πόλης.

«Δεν είναι η μοναδική περίπτωση που οι δικαστικές αρχές και η αστυνομία δεν έκριναν απαραίτητη την προφυλάκιση ενός μαχαιροβγάλτη και ενός πιστολέρο. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι και σε αυτήν την περίπτωση την ευθύνη την έχουν οι δικαστικές αρχές. Δεν ανεχόμαστε τα διάφορα κυκλώματα να αφήνουν ελεύθερους ανθρώπους επικίνδυνους για την κοινωνία μας. Την Τρίτη 3/9/19 καλούμε τους συμπολίτες μας στο δημαρχείο ώρα 10.00 π.μ. να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να κυκλοφορούμε ελεύθεροι», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της συλλογικότητας αντιφασιστών (-στριών) Ρεθύμνου.

Κρίθηκε προφυλακιστέος 

Ο 34χρονος χρυσαυγίτης απολογήθηκε σήμερα στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης καθώς έξω από τα δικαστήρια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ξεκίνησε αρχικά από το δημαρχείο της πόλης. 

Ο άντρας μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος. Τον βαραίνουν οι κατηγορίες για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος του 52χρονου, καθώς επίσης και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα, αλλά και στον ίδιο τον 34χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο όπλα (εκ των οποίων το ένα τύπου στυλό), ένας γεμιστήρας φυσίγγια και κάλυκες.

πηγή: tvxs

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το