Ως δικαίωση για τη Χρυσή Αυγή εξέλαβε ο Νίκος Μιχαλολιάκος την εισαγγελική αγόρευση-ξέπλυμα και η εγκληματική οργάνωση ετοίμασε ημερολόγιο για το 2020 με το σύνθημα “θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη” που παραπέμπει στον Γκαίμπελς

Πολιτική ρεβάνς ψάχνουν οι χρυσαυγίτες μετά την έξοδό τους από τη βουλή. Η πρόταση-βόμβα της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου που ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή φαίνεται να δίνει φτερά στους ευσεβείς πόθους του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Είναι χαρακτηριστικό το «ημερολόγιο δράσης 2020» που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή με σύνθημα “θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη”. 

Με σημαία τον Γκαίμπελς

Πρόκειται για μία φράση που αποδίδεται στον υπουργό Προπαγάνδας του Χίτλερ, Γιόζεφ Γκαίμπελς, ο οποίος υποτίθεται ότι την εκστόμισε πριν αυτοκτονήσει μαζί με την οικογένειά του το 1945 λίγο πριν «πέσει» το Βερολίνο, που βρισκόταν υπό πολιορκία από τον σοβιετικό στρατό.

Η χρήση ενός συνθήματος που παραπέμπει στον ιδεολογικό ινστρούχτορα του ναζισμού και μάλιστα ως σύνθημα για τη δράση της Χρυσής Αυγής το 2020 είναι δηλωτικό των προθέσεων της ηγεσίας της που περιμένει την έκβαση της δίκης προκειμένου να αξιοποιήσει τυχόν μη καταδικαστική για τα ηγετικά της στελέχη απόφαση.

Μάλιστα και στο τελευταίο έντυπό τους οι χρυσαυγίτες ουσιαστικά καθιστούν σαφές ότι η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα έχει πολιτικό αντίκτυπο. Είτε θα νομιμοποιήσει πολιτικά την εγκληματική δράση του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής είτε μαζί με την καταδίκη για τις εγκληματικές πράξεις της οργάνωσης και των στελεχών της θα καταδικαστεί και πολιτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου όπου η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός βουλής, το νεοναζιστικό κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκε υπό διάλυση. Φυλλορροούσε, στελέχη του -μεταξύ των οποίων και πρώην βουλευτές του- αποχωρούσαν, ενώ τα γραφεία της Χρυσής Αυγής έβαζαν λουκέτο.

Δικαίωση

Τώρα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ενθαρρυμένος από την εισαγγελική πάσα της κας Οικονόμου και την υιοθέτηση  του σκεπτικού του Ρουπακιά ότι πρόκειται για «μια απλή ανθρωποκτονία» -το οποίο συνεπάγεται αθώωση της ηγεσία της-, δηλώνει ότι το 2020 θα είναι χρονιά αναγέννησης της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου σε κομματική εκδήλωση στην Αθήνα «έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, σημειώνοντας ότι αποτελεί δικαίωση και παράλληλα αναδεικνύει την βρώμικη σκευωρία που στήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ κατά της Χρυσής Αυγής» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.

8 εκατομμύρια ευρώ

Επιπλέον τα ηγετικά κλιμάκια της Χρυσής Αυγής για να ξαναπροσελκύσουν δυνάμεις και στελέχη φροντίζουν να υπενθυμίζουν με νόημα ότι «αν τελικά η Χρυσή Αυγή απαλλαχθεί από τις κατηγορίες εγκληματικής οργάνωσης θα λάβει αναδρομικά 8 εκατομμύρια ευρώ» ως αναδρομικά από την κρατική επιχορήγηση που είχε διακοπεί το 2013.

Σε κάθε περίπτωση η υποδοχή της εισαγγελικής πρότασης της Αδαμαντίας Οικονόμου από τον Νίκο Μιχαλολιάκο ως «δικαίωση» δείχνει ότι η όποια απόφαση θα έχει εξ αντικειμένου πολιτικές συνέπειες.

Οι πολιτικές προεκτάσεις της επικείμενης δικαστικής απόφασης

Το λόγο τον έχει φυσικά το δικαστήριο και η έδρα που θα αποφανθεί επί των συγκεκριμένων κατηγοριών και των όσων αποδείχθηκαν κατά την πολύχρονη ακροαματική διαδικασία, ωστόσο το 2020 ή θα είναι μια χρονιά κατά την οποία θα ολοκληρωθεί μία νίκη της δημοκρατίας κατά του νεοφασισμού ή θα είναι μια χρονιά «δικαίωσης» για τη Χρυσή Αυγή που θα θελήσει να επιστρέψει με τα λάβαρα του Γκαίμπελς υψωμένα.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που κρίνεται είναι αν το 2020 θα έρθει με μια δικαστική απόφαση καταπέλτη ή με μια απόφαση κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τη Χρυσή Αυγή.

πηγή: in.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το