Φοιτητική Πορεία Θεσσαλονίκης

Η Φοιτητική Πορεία καλεί στο σημερινή (17/9) διαδήλωση των Φοιτητικών Συλλόγων, στις 7μμ, Καμάρα και αύριο, Κυριακή 18/9, στις 6μμ, Καμάρα, στη διαδήλωση στην επέτειο για τα 9 χρόνια της δολοφονίας του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ-ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Έξω η αστυνομία από το ΑΠΘ και όλες τις σχολές!

Το βράδυ της Παρασκευής 16/9, η κυβέρνηση έστειλε τις δυνάμεις καταστολής, ώστε να διαλύσουν τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, μέσα στο ΑΠΘ, την οποία παρακολουθούσαν χιλιάδες νεολαίοι. Δακρυγόνα, ασφυξιογόνα, χημικά, όλα μέσα στο στενό χώρο στα γρασίδια της Φιλοσοφικής, σε μια κυριολεκτικά δολοφονικού τύπου επίθεση. Και στη συνέχεια, μαζί με την αύρα, προχώρησαν σε νέα κατασταλτική επιχείρηση στο κέντρο της πόλης απέναντι στη διαδήλωση που αυθόρμητα είχε συγκροτηθεί από τους χιλιάδες παρόντες, ενώ τελικά πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές και συλλήψεις. Αυτές οι επιχειρήσεις αποτέλεσαν το αποκορύφωμα (;) του κρεσέντου καταστολής που εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες απέναντι στο φοιτητικό κίνημα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, με ξύλο, χημικά και συλλήψεις, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εγκαταστήσει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, μαζί με την “κανονική” Αστυνομία μέσα στις σχολές, για να προωθήσει την ευρύτερη αντιεκπαιδευτική-αντιλαϊκή της πολιτική.
Είναι ξεκάθαρες πλέον οι προθέσεις της κυβέρνησης. Πρέπει να σιωπήσει κάθε πολιτική-πολιτιστική και συνδικαλιστική δραστηριότητα στα πανεπιστήμια. Να υπάρχει ένα πανεπιστήμιο με διαγραφές φοιτητών, με χιλιάδες λιγότερους λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, με ταβάνια να στάζουν, με ελλείψεις σε καθηγητικό-διοικητικό προσωπικό και πολλά ακόμα. Με τα ιδιωτικά κολλέγια να πριμοδοτούνται συνεχώς σε βάρος των δημόσιων πανεπιστημίων. Και γνωρίζει ότι για να επιβληθεί αυτό, θα πρέπει να σιωπήσει το φοιτητικό κίνημα και κάθε μη εγκεκριμένη δραστηριότητα στο ΑΠΘ. Και σε αυτό το κυβερνητικό σχέδιο συντάσσεται πλήρως και η Πρυτανεία του ΑΠΘ.
Η Φοιτητική Πορεία καλεί όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Να πάρουν μαζικά μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις ων Συλλόγων τους, για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο φοιτητικό κίνημα, το οποίο θα ανατρέψει την κυβερνητική πολιτική. Κόντρα στην πολιτική της αναμονής και των ξεχωριστών συλλαλητηρίων που βοηθούν την κυβέρνηση στο να περάσει την πολιτική της. Κόντρα στην “οργανωτική αντιπαράθεση” και τις τυχοδιωκτικές ενέργειες. Για να ξαναβαδίσει το φοιτητικό κίνημα στο δρόμο του μαζικού αγώνα του 2020-21, όταν οι χιλιάδες στους δρόμους, με συνέχεια και αποφασιστικότητα, είχαν βάλει φραγμό στην είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Φοιτητική Πορεία Θεσσαλονίκης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το