Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις Ράμμου στην αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για τα “έργα και ημέρες ” της μεθοδευμένης επιχείρησης συγκάλυψης του γαλάζιου σκανδάλου των υποκλοπών από την κυβέρνηση της Δεξιάς, νέα στοιχεία ήρθαν στο φως που εμπλέκουν άμεσα τον εν μια νυχτί “παραιτηθέντα” ανιψιό, τέως γενικό γραμματέα του Μητσοτάκη και καθ΄ύλην αρμόδιο για την ΕΥΠ, Γ. Δημητριάδη, στη δύσοσμη υπόθεση. Ενώ οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τον ρόλο συγκάλυψης του σκανδάλου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την εξυπηρετική «δικαιοσύνη», νέες αποκαλύψεις ήρθαν να προστεθούν.

Υπό “επιτήρηση” αποκαλύφθηκε ότι βρισκόταν επίσης και ο “πολύς” Μ. Βορίδης, ο οποίος, διαστρέφοντας για άλλη μια φορά την κοινή λογική μας, πληροφορεί πως έκανε τον ψόφιο κοριό και δεν προχώρησε σε μήνυση γιατί κάτι τέτοιο λέει “το μόνο που θα έκανε θα ήταν να περιπλέξει τη διαδικασία”. Οι ρεπόρτερ χωρίς σύνορα έκαναν λόγο για “σκόπιμη παράλυση της έρευνας του Predatorgate στην Ελλάδα, πλήγμα για το κράτος δικαίου” και για “ξεδιάντροπη πολιτική δολιοφθορά της έρευνας από τις ελληνικές αρχές”. Με τη σειρά της η Ολλανδή ευρωβουλευτής, Σόφι Ιντ Βέλντ, που έχει ασχοληθεί με την υπόθεση ως εισηγήτρια της επιτροπής Pega, ζήτησε τη σύσταση επιτροπής Pega2. Τα διαρρεόμενα αποτέλεσαν στη συγκυρία την αφορμή για την έναρξη του νέου γύρου της κούφιας και αποπροσανατολιστικής σκιαμαχίας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Ο διαιρεμένος ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του τομεάρχη Δικαιοσύνης, Σαραφιώτη, μίλησε για σκάνδαλο “που αμαυρώνει το θεσμικό κεκτημένο της χώρας”, “ξεχνώντας” τις 11.000 “νόμιμες επισυνδέσεις της πρώτη φορά κυβέρνησης της αριστεράς”. Στο ίδιο μήκος κύματος, με περισσή υποκρισία ο παντελώς ανυπόληπτος Κασσελάκης επιδόθηκε σε ένα μπαράζ συναντήσεων με “θεσμικούς” φορείς (τον Ράμμο της ΑΔΑΕ και τον Μενουδάκο, πρόεδρο της ΑΠΠΔΕ) αλλά και με τον ανταγωνιστή Ανδρουλάκη, ομνύοντας καταρχήν μαζί του στην σύμπηξη “αντικυβερνητικού” μετώπου για τις υποκλοπές και τα Τέμπη. Ωστόσο, το εν λόγω πεδίο “σύγκλισης της κεντροαριστεράς” αποδείχτηκε πουκάμισο α­δεια­νό μιας και οι σχέσεις Ανδρουλάκη- Κασσελάκη μπήκαν στον πάγο την επαύριον, κατόπιν της κριτικής που άσκησε ο τελευταίος για τον “εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντα” Σημίτη. Από την πλευρά του ο Δημητριάδης απάντησε με εξώδικα, ενώ ο Μητσοτάκης δημαγώγησε πως “η Ελλάδα στα θέματα κράτους δικαίου σύμφωνα με την ευρωπαϊκή επιτροπή σημειώνει διαρκή πρόοδο”.

Τελευταία πράξη (μέχρι στιγμής) της χονδροειδούς απόπειρας εκ μέρους της Δεξιάς μετατροπής (και) του εν λόγω σκανδάλου της από αχίλλειο πτέρνα σε στήριγμα της πολιτικής της, συνιστούν αφενός, οι εξοργιστικές δηλώσεις Γεωργιάδη πως “δεν ασχολείται κανείς” με τα Τέμπη και τις υποκλοπές, αφετέρου, η “εξαφάνιση” από τη διορισμένη ηγεσία της ΕΥΠ της σκοτεινής υπόθεσης (με όλα τα συμπαρομαρτούντα της, όπως η παραίτηση του τέως διοικητή Κοντολέοντα, η στοχοποίηση ακόμα και των υπαλλήλων της ΕΥΠ από το predator, η επίκληση του “απορρήτου” από τα στελέχη της που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στη Βουλή), από την απολογιστική έκθεση της υπηρεσίας για το χρονικό διάστημα Σεπτέμβρης 2022 –Αύγουστος 2023.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το