Με πανό και συνθήματα υποδέχτηκαν εκπαιδευτικοί την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως που ήταν προσκεκλημένη σε κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας για την Ημέρα της Γυναίκας στο ξενοδοχείο «Αστήρ»

Σε ανακοίνωση της Εκπαιδευτικής Παρέμβασης της ΕΛΜΕ Α΄ Αχαΐας, για την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας στην Πάτρα (καλεσμένη σε μια εκδήλωση για να τιμηθεί η μέρα της Γυναίκας) σημειώνεται ότι “απορίας άξιο πως σε μια εκδήλωση για να τιμηθεί η μέρα της Γυναίκας αναπαράγονται πλήρως τα πατριαρχικά πρότυπα τα οποία επιβάλουν να προβάλλεται μία Γυναίκα που βρίσκεται σε υψηλό κυβερνητικό θώκο ακόμα και αν τα έργα και οι ημέρες της έρχονται σε πλήρη αντίθεσή  με τις διεκδικήσεις του Γυναικείου και του Εργατικού Κινήματος”. (Για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση πατήστε ΕΔΩ)

Η Νίκη Κεραμέως ως  Υπουργός Παιδείας:

    Στέρησε το δικαίωμα της άδειας ανατροφής από πολλές νεοδιόριστες συναδέλφους Εκπαιδευτικούς. Ακόμα και σήμερα, μετά την δικαστική δικαίωση τους από το Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν έχει εκδώσει την σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο.

     Αρνείται να αναγνωρίσει το δικαίωμα τις άδειας ασθένειας  Τέκνου, επαπειλούμενης κύησης  και ανατροφής Τέκνου στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των Εκπαιδευτικών.

    Επέβαλε την Τηλεκπαίδευση σχεδόν για όλη την χρονιά πέρυσι  ως μόνη απάντηση στην πανδημία με τις γνωστές παιδαγωγικές μαθησιακές και ψυχοκοινωνικές συνέπειες  για τους μαθητές και τις οικογένειες τους, ενώ ως και αυτή την στιγμή δεν έχει λάβει κανένα μέτρο στήριξης των μαθητών ως όφειλε ( αναπροσαρμογή της ύλης, στήριξη των αδύναμων μαθητών πρόσληψη ψυχολόγων κλπ) αντίθετα προωθεί την Τράπεζα Θεμάτων.

    Εν μέσω πανδημίας επέβαλε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αποκλείοντας έναν μεγάλο αριθμό μαθητών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ με την εξίσωση των κολεγίων με τα ΑΕΙ οδήγησε χιλιάδες οικογένειες στην αγκαλιά των ιδιωτικών κολεγίων και στην οικονομική αφαίμαξη.

    Κινήθηκε αυταρχικά επιβάλλοντας στον κλάδο δοτούς «Αιρετούς» στα υπηρεσιακά συμβούλια όταν οι εκπαιδευτικοί της γύρισαν την πλάτη με 97% αποχή από τις ηλεκτρονικές κάλπες και έσυρε τους Εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια ώστε να επιβάλει τη αυτοαξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων κόντρα στην συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου.

    Συνεχίζει την υποχρηματοδότηση  των σχολείων βάζοντας  τις βάσεις ώστε να επιβάλει την λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια υπονομεύοντας το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το voucher των 200 Ε αντί της χρηματοδότησης για την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολείων.

    Η Νίκη Κεραμέως ως υπουργός της κυβέρνησης προώθησε όλες τις αντεργατικές πολιτικές για την Υγεία την Ασφάλιση τον Συνδικαλισμό (Νόμος Χατζηδάκη).

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

πηγή: drepani.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το