Η δήλωση έρχεται μια ημέρα μετά την απειλή να κλείσει τελείως τα σύνορα με το Μεξικό, πιέζοντας τους Δημοκρατικούς να παράσχουν τα χρήματα για το τείχος στα σύνορα και να συναινέσουν στις αλλαγές των νόμων για τη μετανάστευση.

Ευθύνες στους Δημοκρατικούς επιρρίπτει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για θανάτους παιδιών μεταναστών στα σύνορα, προσθέτοντας ότι η υπηρεσία φύλαξης συνόρων χρειάζεται το τείχος για να αποφύγει τέτοια περιστατικά.

Εν τω μεταξύ, η Γερουσία έχει αποφασίσει ομόφωνα να διακόψει τις εργασίες της μέχρι την Δευτέρα 10:00, τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) και να επανέλθει στην εξέταση του νόμου περί του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου από τις 16:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας).

Το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η χρηματοδότηση του τείχους που ο  Ντόναλντ Τραμπ θέλει  να εγερθεί στα νότια σύνορα της χώρας του με το Μεξικό, έχει οδηγήσει σε μερική παράλυση το ομοσπονδιακό κράτος.

Την εξέλιξη αυτή πυροδότησε η απαίτηση του Τραμπ, στην οποία εναντιώνονται οι Δημοκρατικοί, αλλά και ορισμένοι κοινοβουλευτικοί του δικού του, Ρεπουμπλικανικού κόμματος, να πληρώσουν οι φορολογούμενοι  5 δισεκ. δολάρια για την επόμενη φάση της οικοδόμησης του τείχους που θέλει να υψωθεί κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό. Το συνολικό κόστος του έργου, κατά – συντηρητικές – εκτιμήσεις, θα ανέλθει σε 23 δισεκ. δολάρια.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το