Ανακοίνωση Τύπου MLPD, 4.2.2022

Πρόσφατα, η εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών, το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ανέθεσε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος BKA να διερευνήσει επίσης την Gabi Fechtner, την πρόεδρο του κόμματος του MLPD, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Πέρυσι είχαμε ήδη ενημερώσει τον Τύπο ότι ο Stefan Engel, επικεφαλής του θεωρητικού οργάνου του MLPD, Revolutionärer Weg (Revolutionary Way) και η Monika Gärtner-Engel, υπεύθυνη για τις διεθνείς σχέσεις του MLPD και Βασική Συντονίστρια του ICOR, διερευνούνταν μυστικά. Για τουλάχιστον μισό χρόνο, ξεκινώντας από τις 3 Δεκεμβρίου 2019, και οι τρεις ήταν στη λίστα καταζητούμενων σε ολόκληρο τον χώρο Σένγκεν. Και αυτό έγινε από κάθε είδους κρατικές υπηρεσίες, αστυνομία, συνοριοφύλακες κλπ. Με αυτό, ο κανόνας διαχωρισμού μυστικών υπηρεσιών και αστυνομικών μηχανισμών, σημαντικό αποτέλεσμα μετά τον χιτλερικό φασισμό, καθίσταται άκυρη.
Μέσω αυτής της αντικομμουνιστικής διαδικασίας, κορυφαίοι εκπρόσωποι του MLPD δυσφημούνται, κατασκοπεύονται και ποινικοποιούνται, και ολόκληρο το κόμμα στοχοποιείται. Το MLPD είναι ένα εγκεκριμένο και συνταγματικά προστατευμένο δημοκρατικό κόμμα. Η Gabi Fechtner, η Monika Gärtner-Engel και ο Stefan Engel δεν έχουν καταδικαστεί ποτέ από κανένα γερμανικό δικαστήριο. Το παρασκήνιο είναι ότι από το 2018, όσοι ήταν στην εξουσία, εκείνη την εποχή με την κυβέρνηση CDU/CSU/SPD και τον υπουργό Εσωτερικών Seehofer επικεφαλής, είχαν ξεκινήσει μια συγκεκριμένη αλλαγή τακτικής κατά του MLPD. Αυτό ήταν προφανώς μια αντίδραση στον νέο ρόλο του MLPD στην κοινωνία. Για παράδειγμα, στην έκθεσή της για το 2018, το λεγόμενο Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος είχε προβεί σε ρητή «επαναξιολόγηση» του MLPD και προειδοποίησε για τις δυνατότητές του. Αυτή η διαδικασία έχει αποκτήσει νέα ποιότητα με τις ειδοποιήσεις για τους καταζητούμενους και τις περαιτέρω ενέργειες. Το MLPD έχει προχωρήσει στην επίθεση ενάντια σε όλες τις κατηγορίες και έχει επίσης κερδίσει στο δικαστήριο σε όλες τις υποθέσεις μέχρι στιγμής. Έτσι, για παράδειγμα, το διοικητικό δικαστήριο Meiningen δήλωσε στις 3 Αυγούστου 2021 ότι η μεταχείριση του Stefan Engel ως επικίνδυνου ατόμου ήταν παράνομη.

Η Gabi Fechtner και ο Stefan Engel στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Λένιν στην πόλη Γκελζενκίρχεν της δυτικής Γερμανίας στις 20 Ιουνίου 2020


Ο υπεύθυνος δικηγόρος της δικηγορικής εταιρείας Meister und Partner, Frank Jasenski, διευκρινίζει το ιστορικό της ειδοποίησης αναζήτησης: “Η αιτιολόγηση της εγχώριας υπηρεσίας πληροφοριών στο έγγραφό της του Ιανουαρίου 2022 είναι περίεργη: «Η ειδοποίηση ήταν επίσης κατάλληλη» «λόγω της διεθνούς δικτύωσης σε επίπεδο ηγεσίας» με κουρδικές και τούρκικες υποτιθέμενα «τρομοκρατικές οργανώσεις». Το έργο των Κούρδων και Τούρκων επαναστατών στρέφεται ενάντια στο φασιστικό καθεστώς του Προέδρου Ερντογάν. Αυτό είναι δικαιολογημένο και όχι «τρομοκρατία».
Οι λεγόμενες «ενδείξεις» για αυτό δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν σε πενιχρότητα: το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος δικαιολόγησε την αναγκαιότητα της έρευνας βασιζόμενο σε μια επίσκεψη αλληλεγγύης σε Κούρδους απεργούς πείνας (η οποία δεν έγινε καν από την ίδια την ηγεσία του κόμματος) ή δημόσιες εκδηλώσεις για βιβλία από τον Στέφαν Ένγκελ στην Ολλανδία το 2015 (!). Τι συμβαίνει εδώ, όταν κάτι τέτοιο δηλώνεται ήδη ως υποστήριξη για διεθνή τρομοκρατία;”
Έξι μήνες αργότερα, τα μέτρα έρευνας καταργήθηκαν επίσημα επειδή δεν εντοπίστηκε ούτε ένα ύποπτο περιστατικό. Ωστόσο, οι πληροφορίες για τη λίστα καταζητούμενων παρέμειναν στα αρχεία παρακολούθησης της INPOL.
Εκτός από την ειδοποίηση αναζήτησης, υπάρχουν και πιο εξωφρενικές μέθοδοι για ποινικοποίηση των ηγετών του MLPD. Στο παρελθόν, η Gabi Fechtner κατηγορήθηκε για παράνομη προσφορά αλκοόλ, αντίσταση σε αστυνομικούς και «απελευθέρωση κρατουμένων», όλα χωρίς κανένα στοιχείο. Επί του παρόντος διώκεται επίσης για «μη εξουσιοδοτημένη οπλοφορία» εξαιτίας απλώς της συμμετοχής της σε μια δραστηριότητα στους δρόμους κατά την προεκλογική εκστρατεία της Διεθνιστικής Λίστας/MLPD στις 30 Αυγούστου 2021 στο Έσσεν, η οποία δεν απαιτούσε άδεια και ήταν, φυσικά, ειρηνική. Στην αντίστοιχη διαδικασία, κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν ελήφθη σοβαρά, πόσο μάλλον θα μπορούσαν να αντέξουν τον δικαστικό έλεγχο. Όλες αυτές οι κατηγορίες καταργήθηκαν ή εκδόθηκαν αθωωτικές αποφάσεις. Ωστόσο, πρόσβαση σε στοιχεία για την Gabi Fechtner μπορούσαν ακόμα να έχουν κανονικές αστυνομικές μονάδες κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων εναντίον της στην προεκλογική εκστρατεία του 2021. Εν τω μεταξύ, γνωρίζουμε επίσης ότι ο φάκελος INPOL της Monika Gärtner-Engel εξακολουθεί να περιέχει όλους τους ισχυρισμούς που έχουν εδώ και καιρό διαψευσθεί από τα δικαστήρια.
«Υπάρχει μια μέθοδος σε αυτό», λέει ο δικηγόρος Frank Jasenski: «Θέλουν να συσσωρεύσουν και να αποθηκεύσουν ακόμη και τις πιο ανόητες κατηγορίες εναντίον των πελατών μας, μερικές από τις οποίες μπορεί να δει οποιοσδήποτε αστυνομικός – έτσι ώστε στο τέλος να απομένει ότι έχουν να κάνουν με σοβαρούς εγκληματίες και επικίνδυνους τρομοκράτες, εναντίον των οποίων, όπως είναι γνωστό, όλα φαίνονται επιτρεπτά. Ωστόσο, ούτε μια κατηγορία που διατυπώθηκε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα έστω και ελάχιστα».
Σήμερα, τουλάχιστον στην προοδευτική κοινή γνώμη, αντιδραστικά ρεύματα όπως ο φασισμός, ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός, ο μισογυνισμός, η ομοφοβία κλπ είναι εξοστρακισμένα σε μεγάλο βαθμό. Για το λόγο αυτό, υπάρχει δικαιολογημένα μεγάλη ευαισθητοποίηση κατά της κρατικής καταπίεσης και στέρησης βασικών δικαιωμάτων μεταξύ των επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης. Αυτό πρέπει να ισχύει και για τον αντικομμουνισμό – ο οποίος, ωστόσο, παραμένει ένα είδος κρατικής θρησκείας στη Γερμανία μέχρι σήμερα. Χρειάζεται περισσότερη κριτική ενασχόληση και πολιτικό θάρρος εδώ, επίσης στα μέσα ενημέρωσης.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός και ιδιαίτερα η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ είχαν ανακοινώσει δημόσια ότι στο μέλλον η κύρια προσπάθεια θα ήταν ενάντια στις φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις. Γιατί όμως συνεχίζεται αυτή η ποινικοποίηση και η δυσφήμιση; Προωθείται εδώ κρυφά η αντικομμουνιστική γραμμή Seehofer;
Gabi Fechtner: «Απαιτώ την πλήρη αποκατάστασή μας! Οι εμπνευστές μπορούν να προετοιμαστούν για περαιτέρω επιθετική δράση από το MLPD και τους υποστηρικτές του. Δεν πρέπει να επιτρέπεται η κατασκοπεία, η δυσφήμιση και η ποινικοποίηση των ανθρώπων λόγω της κομμουνιστικής τους αντίληψης για τον κόσμο. Προς το συμφέρον όλων των δημοκρατικών ανθρώπων, πρέπει να αντισταθεί κανείς εξαρχής».
Έχουμε ποικίλο υλικό για όλα αυτά που θα πρέπει να ενδιαφέρουν τους δημοσιογράφους.

Στη φωτογραφία η Monika Gärtner-Engel στο τέλος της προεκλογικής εκστρατείας στη Στουτγάρδη

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το