Δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Αύγουστο του 2019 στη μεγάλη φωτιά που μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα έκαψε πάνω από 28.000 στρέμματα γης και θα εξελιχθεί σε μία ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή – Τι είπε ο Πρωθυπουργός τότε: «Η Πολιτική Προστασία είναι μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνησή μας, πρώτο μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά των περιουσιών» σημείωσε ενώ υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει το επόμενο διάστημα για να κάνει δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας».

Στις 13 Αυγούστου 2019, πριν από 2 ακριβώς χρόνια, ξεσπά πυρκαγιά στην κεντρική Εύβοια, στο δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων που μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα θα κάψει πάνω από 28.000 στρέμματα γης και θα εξελιχθεί σε μία ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή. Πάνω από 10.000 στρέμματα παρθένου δάσους στο όρος Δίρφη, που είχε ενταχθεί στο δίκτυο Natura, κάηκε ολοσχερώς ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά τέσσερα χωριά.

Εύβοια 13 Αυγούστου 2019

Ο φωτογραφικός φακός αποθανάτισε συγκλονιστικές στιγμές από την τεράστια πυρκαγιά στην Εύβοια που καίει παρθένο δάσος στο όρος Δίρφης. Ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των κατοίκων η τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελείται.

Τότε, έχοντας στο πλάι του τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και επισήμανε ότι έχει υπάρξει απόλυτη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και με τη βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

«Η Πολιτική Προστασία είναι μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνησή μας, πρώτο μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά των περιουσιών» σημείωσε ενώ υπογράμμισε «πως η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει το επόμενο διάστημα για να κάνει δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας».

Αυτά, λοιπόν, έλεγε, ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019. Σας θυμίζουν τίποτε; Προφανώς χάρη “στις δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας” είχαμε τα λαμπρά αποτελέσματα στη φωτιά του Αυγούστου του 2021 στη νέα φωτιά στην Εύβοια.

Εύβοια 13 Αυγούστου 2019

Εικόνες απόγνωσης σε δέκα φωτογραφικά κλικ (Αύγουστος 2019)

EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πολύ δύσκολη ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε στην Αθήνα και όλη την Αττική εξαιτίας του καπνού από την πυρκαγιά σε πυκνό δάσος στην Εύβοια.  

Οι άνεμοι έφεραν τον καπνό από την Εύβοια προς την Αττική (αλλά και προς τη Μαγνησία και τη Φθιώτιδα) και, σε συνδυασμό με την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα από το μέτωπο του Υμηττού, δημιούργησαν δύσκολες συνθήκες σε όλη την περιοχή.

View image on Twitter
Συγκλονιστική είναι η φωτογραφία που δημοσίευσε στο twitter ο Φώτης Φιλιππόπουλος και δείχνει τον καπνό όπως φαίνεται από την καμπίνα αεροσκάφους της Ολυμπιακής που πετά κοντά στο σημείο σε ύψος 18.000 ποδών. Αξίζει να σημειωθεί πως το στιγμιότυπο είναι τραβηγμένο νωρίς το πρωί και πρέπει να αναλογιστεί κανείς πως η φωτιά έχει εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο.

Η φωτιά κατακαίει παρθένο προστατευόμενο πευκοδάσος Natura ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των επίγειων και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης.

Ο καπνός κάλυψε την Αττική (φωτογραφίες)

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ήδη εγκύκλιο προς όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας να βρίσκονται σε επιφυλακή για τη μεταφορά καπνού.

Προς τους πολίτες συνίσταται η παραμονή σε κλειστούς χώρους με κλειστά παράθυρα και την ελάττωση των άσκοπων μετακινήσεων.

Επιπλέον, ιδιαίτερη προσοχή συνίσταται προς τα άτομα που έχουν προβλήματα και τους ηλικιωμένους.

Αυτά, λοιπόν, το 2019. Σας θυμίζουν τίποτε;

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το