Οι υγειονομικές υπηρεσίες κατέστησαν σαφές ότι το τρεχούμενο νερό είναι απαραίτητο για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αλλά από τα μέσα Μαρτίου 2020, 15 εκατομμύρια αμερικανοί με απλήρωτους λογαριασμούς νερού και χωρίς τρεχούμενο νερό αναρωτιούνται πώς να προστατευθούν από τον ιό.
Η κρίση της πρόσβασης στο νερό είναι αποτέλεσμα των αποεπενδύσεων και των αρπακτικών προσφορών από τους βαρόνους της Wall Street που μεταφέρουν το δημόσιο αγαθό στα χέρια των ιδιωτικών εταιριών.
Τα ιδιωτικοποιημένα συστήματα ύδρευσης χρεώνουν κατά κανόνα 59% περισσότερο σε σχέση με τις τοπικές επιχειρήσεις κοινής ωφελείας. Κάτοικοι στη Bayonne του New Jersey ανέφεραν λογαριασμούς νερού 500 $ από την ιδιωτική εταιρεία Suez.


Καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ, οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι 14 εκατομμύρια αμερικανοί θα είναι άνεργοι μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Είναι αδύνατον για τους ανθρώπους με υπάρχοντα χρέη και χωρίς εισόδημα να καλύψουν τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς νερού.
Από άρθρο της Brittany Alston (ACRE: Action Center on Race and the Economy) με τίτλο “The Dangers of Wall Street Water” στο Medium:
https://medium.com/breaking-down-the-system/the-dangers-of-wall-street-water-61f77630562d

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το