Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος έχασε την ακοή του όταν μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης έσκασε σε απόσταση αναπνοής από το πρόσωπό του στις μεγάλες διαδηλώσεις του 2011 στο Σύνταγμα.Ξυλοκοπήθηκε άγρια από την αστυνομία παρόλο που έδειξε τη δημοσιογραφική του ταυτότητα και χρειάστηκε να μπει δύο φορές στο χειρουργείο και να κάνει αμέτρητες θεραπείες ώστε η υγεία του έστω και μερικώς να αποκατασταθεί.

Εννέα χρόνια μετά, βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου, που καταδικάζει τις δυνάμεις των ΜΑΤ για την επίθεση και τον τραυματισμό του όμως, χωρίς ίχνος ντροπής, το ελληνικό Δημόσιο άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Την ίδια ώρα που το Δημόσιο ασκεί έφεση σε θύμα αστυνομικής βίας, δεν παρίσταται καν ως πολιτική αγωγή στη δίκη που κατηγορούταν η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, σχετικά με την υπόθεση απευθείας ανάθεση του συνεδρίου eHealth Forum 2014 από το ΚΕΕΛΠΝΟ στην εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Μανώλης δυστυχώς δεν είναι η κυρία Στουρνάρα…

«Εφτά μέτρα κ 20 σταθμά, από την “λαοπρόβλητη” κυβέρνηση του: “όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας”. Ο αγώνας συνεχίζεται», σχολίασε ο ίδιος ο Μανώλης Κυπραίος.

Θυμίζουμε πως ο έμπειρος συνάδελφος είχε δεχθεί επιθέσεις και έμμεσες απειλές πριν από λίγους μήνες όταν άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι του, αφαίρεσαν τον σκληρό δίσκο από τον υπολογιστή του, καθώς και τον φορητό υπολογιστή, ενώ βγαίνοντας κάρφωσαν με μαχαίρι στην πόρτα του σπιτιού τη φωτογραφία του.

Για όσους δεν κατάλαβαν αυτή είναι η πραγματική φύση του αστικού κράτους. Διαβαθμίζοντας την προστασία του πολίτη με την προστασία των κατασταλτικών μηχανισμών του η σύγκριση είναι συντριπτικά υπέρ των δεύτερων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το