Μεγάλο κουρνιαχτό σηκώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το «αντιφασιστικό μέτωπο» που προτείνει ανοιγοκλείνοντάς το, πότε σε προοδευτική συμμαχία, πότε σε αντινεοφιλελεύθερη δράση. Για το σκοπό αυτό περιμάζεψε ορισμένα υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ και του «ευρωκομμουνισμού». Για την ομπρέλα του αντιφασιστικού μετώπου θυμήθηκε τη Χ. Αυγή, τις αποζημιώσεις από τη Γερμανία, ξέχασε τον εθνικιστή Καμμένο, υψώνει στα ουράνια την ΕΕ των Όρμπαν – Σαλβίνι και άλλα παρόμοια συναφή.
Αλλά το ζήτημα των μετώπων δεν είναι καινούργιο. Τα αντιφασιστικά μέτωπα προτάθηκαν -ιστορικά- από την Γ’ Διεθνή και ο νικητής του φασισμού είχε ονοματεπώνυμο. Σοβιετική Ένωση!!

Το αντιφασιστικό μέτωπο του Α. Τσίπρα, όπως και το ανάλογο αντινεοφιλελεύθερο θέλει να υποτάξει την αριστερά και τους κομμουνιστές στον ΣΥΡΙΖΑ. Το μέτωπό τους καταλήγει στην Κουμουνδούρου και έχει εκλογικές σκοπιμότητες. Είναι άλλο πράγμα η ζύμωση, η προπαγάνδα και αντιφασιστική δράση και άλλο το «μέτωπο» που εισηγείται ο Α. Τσίπρας με προφανή πρωτοκαθεδρία τον ΣΥΡΙΖΑ και στόχο τη λεηλασία της αριστεράς. Στη δημιουργία «μέτωπου» πρέπει να συντρέχουν πολιτικοί και οργανωτικοί λόγοι και πάντως το ιδεολογικό φορτίο να μην εκχωρείται σε πολιτικούς αντιπάλους. Όταν το ΚΚΕ πρότεινε και «έστησε» το ΕΑΜ, είχε περάσει από σαράντα κύματα, υπήρχε η ΕΣΣΔ, οι αστοί ήταν ρημάδια. Το μέτωπο του Τσίπρα είναι δίχτυ για να αλιεύσει ψήφους.

Να ενωθούμε: Στο στόχο της ανατροπής της διπλής κυριαρχίας, (ξένο και ντόπιο κεφάλαιο) και με συνθήματα την ανεξαρτησία, την ειρήνη, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

 

Θανάσης Τσιριγώτης, μέλος της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το