Όπως ήδη έχει ξαναγίνει τα προηγούμενα χρόνια, ο τουρκικός στρατός και φέτος έβαλε φωτιά σε μεγάλες εκτάσεις δασών και γεωργικών εκτάσεων εντός των τουρκικών συνόρων. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κάψουν τα δάση που υποτίθεται ότι παρέχουν κάλυψη στους αντάρτες αλλά και για να τρομοκρατήσουν τον τοπικό πληθυσμό και να τον οδηγήσουν μακριά καταστρέφοντας τα προς το ζην αλλά και για να τον φοβίσουν να στηρίξει το αντάρτικο.

Αυτή η στρατηγική χρησιμοποιείται από τον τουρκικό στρατό εδώ και αρκετά χρόνια. Πάντοτε – πολύ “βολικά”- ξεσπούν μεγάλες πυρκαγιές στις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούνται οι αντάρτες. Πιο συγκεκριμένα, φέτος ξεσπούσαν τεράστιες πυρκαγιές στα δασωμένα βουνά κοντά στο Tunceli πριν από δύο εβδομάδες – λίγες μέρες μετά τις μάχες μεταξύ του TIKKO και του τούρκικου στρατού.

Παρόλο που ο τουρκικός στρατός ποτέ δεν παραδέχεται άμεση ευθύνη, οι αιτίες αυτών των πυρκαγιών είναι συνήθως αεροπορικές επιδρομές, βομβαρδισμοί πυροβολικού ή στρατιωτικές εντολές που πυρπολούν άμεσα το δάσος και τα αγροτικά εδάφη των αγροτών. Και ενώ η τουρκική κυβέρνηση έσπευσε να προσφέρει βοήθεια στην ελληνική κυβέρνηση όταν καίγοταν τα δάση γύρω από την Αθήνα, τώρα… δεν υπάρχουν διαθέσιμοι μέσα και πόροι (όπως πυροσβεστικά αεροσκάφη) για να σταματήσουν τη φωτιά στο Dersim. Και όχι μόνο: Ο τουρκικός στρατός απαγόρευσε και εμπόδισε τους εθελοντές να σβήσουν τις πυρκαγιές που απειλούν άμεσα τη ζωή πολλών ανθρώπων (για να μην αναφέρουμε τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα) της περιοχής.

Πηγή: newepoch.media μέσω antigeitonies.blogspot.com

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το