Αστικό κράτος – εκκλησία σημειώσατε ένα. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι παρά τους συμβιβασμούς, τις δολιχοδρομίες, τα ήξεις-αφήξεις της κυβέρνησης, «αι γενεαί πάσαι» των χριστιανών γιόρτασαν το Πάσχα (εβραϊκή λέξη από το Πεσάχ που σημαίνει το πέρασμα του Μωυσή στην Ερυθρά θάλασσα) ατομικά. Το «γλυκύ μου έαρ» ψάλθηκε με άδειους ναούς και η παράδοση παραδόθηκε στον Τσιόρδα και τον Χαρδαλιά.

Αν θα ξανασυμβιβαστεί ο Μητσοτάκης με τον Ιερώνυμο; Οπωσδήποτε. Άλλωστε, μας έχει συνηθίσει στα «κομπρεμί» η άρχουσα τάξη.
Τα βεγγαλικά όμως μπορούν να περιμένουν και οι άνθρωποι μπορούν να βρουν βαθύτερους τρόπους επικοινωνίας για τη μεγάλη Ανάσταση.

▲▼▲

Πέρυσι το Πάσχα σ’ ένα ακριτικό νησί ένας σύντροφος εξηγούσε στους συγκεντρωμένους χωρικούς την ασταθή ισορροπία του καπιταλιστικού συστήματος. Πως είναι δυνατόν, ακόμα κι από έναν απρόβλεπτο παράγοντα, το σύστημα να καταρρεύσει και εκείνο που χρειάζεται είναι το αντίπαλο δέος. Ο παράγοντας που θα αδράξει την ευκαιρία (carpe diem) και θα το ξετινάξει συθέμελα. Βρήκε πολλές αντιρρήσεις αλλά τώρα με τον κορονοϊό έλεγε στη στήλη ότι θα επανέλθει. Για να υπενθυμίσει.

▲▼▲

Μαίνεται ο πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας. Τώρα που ο Τραμπ ανέστειλε τη χρηματοδότηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και η Κίνα ανακοίνωσε την αύξηση των κονδυλίων στον ΠΟΥ κατά 50%, έπεσαν στο τραπέζι βακτηριακές συνομωσίες. Φτιάχτηκε ο ιός στα εργαστήρια της Βουχάν, εξαπλώθηκε τήδε-κακείσε κλπ.
Το σίγουρο σ’ όλα αυτά και πίσω από την κουρτίνα είναι ότι το μπραντ-ντε-φερ Κίνας και ΗΠΑ με την Ρωσία στο πλευρό της πρώτης θα συνεχίζεται για πολύ καιρό. Πώς λέμε ότι όλα υπηρετούν τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό;

▲▼▲

-Τι του λείπει του ψωριάρη;
-Φούντα με μαργαριτάρι:
Αυτό θυμηθήκαμε με τα ανείπωτα των φίλων του Μητσοτάκη, με εταιρείες-μαϊμούδες, με πτυχία της πλάκας ώστε να ευφραίνονται οι καπάτσοι του κυβερνητικού περίγυρου σε βάρος των αδαών.
Όποιος ονειρεύεται καθαρό καπιταλισμό θα τον ψάχνει για πολύ ακόμη και κανένα σοβαρό λεξικό δεν πρόκειται να συνδέσει τον Μητσοτάκη με την εύρυθμη λειτουργία του αστικού συστήματος.
Καλύτερο θα ’ναι να βγει ο Γεωργιάδης στη γύρα για να πουλάει τα διπλώματα.

Νικηφόρος Ζερβός

πηγή: Λαϊκός δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία