Γνωρίζουμε πολύ καλά με ποια συμφέροντα συντάσσονται οι εκκλησιαστικοί κύκλοι στην Ελλάδα· ποια τάξη και ποια καθεστώτα προάσπισαν πριν, κατά την διάρκεια αλλά και μετά την ελληνική επανάσταση και γενικότερα σε όλη την ανάπτυξη της ελληνικής αστικής τάξης και του κράτους της.

Είναι γνωστό σε όλους ποιος ήταν ο ρόλος της εκκλησίας απέναντι στους μεγάλους λαϊκούς ξεσηκωμούς των ανθρώπων της δουλειάς στην ύπαιθρο και στις πόλεις. Θα ήταν κουραστικό να απαριθμήσουμε την τραγική ιστορία των ρασοφόρων και της οπισθοδρομικής τους ιδεολογίας μέσα στην ελληνική κοινωνία. Είχαν και έχουν τον ρόλο της δηλητηρίασης και της καλλιέργειας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων με δεισιδαιμονίες και μοιρολατρία. «Σφάξε με παπά να αγιάσω…» ήταν το μόνιμο δόγμα που πρότειναν τόσο η εκκλησία όσο και οι χριστιανικές οργανώσεις στο πόπολο σε κάθε κρίσιμη ιστορική φάση για τον τόπο, όντας μόνιμα ένα ενεργό στήριγμα του αντικομμουνισμού στη χώρα, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.

Με τις μεταφυσικές μπουρδολογίες αυτών των κύκλων η επιστήμη έχει ξεμπερδέψει προ πολλού, το ίδιο και το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα, που με επίπονες εργασίες και επεξεργασίες κατάφεραν από κοινού να ρίξουν φως στο σκοτάδι που κυριαρχούσε στις συνειδήσεις εκατομμυρίων εργαζομένων και να ανατρέψει τον μεταφυσικό τρόπο σκέψης που καλλιεργούσαν οι εκκλησίες για αιώνες.

Αυτή η μικρή εισαγωγή γράφτηκε, γιατί έπεσε στην αντίληψή μας μια ανάρτηση από το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων, «ΔΟΓΜΑ», η οποία αποδεικνύει ακόμα μια φορά με ποιους τάσσεται  το παπαδαριό και σε ποιους αναγνωρίζουν το θεϊκό στοιχείο και τη θεία δίκη… Ο τίτλος του κειμένου είναι: Τι συνέβη στις αντάρτισσες που πάτησαν το Άβατο του Αγίου Όρους.

Εκεί, «ενημερωνόμαστε» για το τι συνέβη στις μαχήτριες του ΔΣΕ, οι οποίες πάλευαν για την Ανεξαρτησία και τον Σοσιαλισμό ενάντια στις αστικές βδέλλες και τους αγγλοαμερικάνους ιμπεριαλιστές: Όλες όσες είχαν διαπράξει αυτήν τη μεγάλη αμαρτία (δηλαδή να παραβιάσουν το Άβατο), δεν επέστρεψαν ποτέ από το Άγιον Όρος ζωντανές […] Ο Εθνικός Στρατός πέρασε στην αντεπίθεση και στις μάχες σκοτώθηκαν όλες, εκτός από μία, εκείνη η μοναδική αντάρτισσα, η οποία δεν είχε τολμήσει να μπει μέσα στην Μονή Ιβήρων, σεβόμενη την Πορταΐτισσα.

Ο μοναρχοφασιστικός στρατός λοιπόν με λίγα λόγια είχε την θεϊκή εντολή να εξοντώσει τις αμαρτωλές μαχήτριες του ΔΣΕ. Αυτά γράφονται, εν έτει 2019, από το παπαδαριό και τους διαχειριστές της χριστιανικής σελίδας «ΔΟΓΜΑ», ξαναθυμίζοντας μας με ποιους είναι ο θεός τους και ποιους υπερασπίζει.

Η ίδια η εκκλησία σε όλη την δεκαετία ‘40- ‘50 αλλά και μετά δεν σταμάτησε να αγιάζει τα όπλα του δοσιλογισμού, των μπουραντάδων, των συμμοριτών της δεξιάς, και του μοναρχοφασισμού. Δεν σταμάτησε να βρίσκεται στο πλάι των καπιταλιστών και της αντίδρασης. Οι ρασοφόροι δεν έλειψαν από το πλάι των εκτελεστικών αποσπασμάτων, από τα μακρονήσια των βασανιστών, από τα μπουντρούμια και τα αστυνομικά τμήματα που μπαινόβγαιναν με εξαιρετική  άνεση. Μοίραζαν το ανάθεμα στους κομμουνιστές όπως το πρόσφορο στις ενορίες των νοικοκυραίων.

Τι να απαντήσει κανείς σε αυτούς τους κήρυκες… χριστιανικής αγάπης; Η μόνη απάντηση είναι η υπεράσπιση των μαχητριών του ΔΣΕ, των υψηλών τους ιδανικών για μια Ελλάδα λεύτερη και σοσιαλιστική.

Πηγή: proletconnect.blogspot.com

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το