Μετά την αποχώρηση του εκλεγμένου ευρωβουλευτή Ι. Λαγού, αποχώρησε τον Αύγουστο και ο δεύτερος ευρωβουλευτής που είχε απομείνει στη ναζιστική οργάνωση, το παλιό στέλεχός της, Αθ. Κωνσταντίνου. Ο Κωνσταντίνου, πρώην στρατιωτικός γιατρός, συμμετείχε στη Χρυσή Αυγή από τη δεκαετία του 80, θεωρούνταν στενός οικογενειακός φίλος του Μιχαλολιάκου και είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Στελέχη της Χ.Α. είχαν διοριστεί ως “συνεργάτες” του στο Ευρωκοινοβούλιο.

★★★

Όλα δείχνουν πως μέσα στη βδομάδα θα τελειώσουν οι αγορεύσεις των συνήγορων υπεράσπισης στη μεγάλη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου στο επόμενο διάστημα. Μετά από 5,5 χρόνια και περισσότερες από 450 συνεδριάσεις του δικαστηρίου, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η Πολιτική Αγωγή ανέδειξε τα χιλιάδες ενοχοποιητικά στοιχεία (μάρτυρες κατηγορίες, έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο, ηχητικά κλπ), τα οποία αποδεικνύουν την εγκληματική-ναζιστική ιδεολογία της οργάνωσης σαν κίνητρο της εγκληματικής της δράσης αλλά και την απόλυτη ευθύνη της ηγεσίας της. Θυμίζουμε ότι η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε την απαλλαγή όλων των χρυσαυγιτών για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, κρίνοντας ένοχο μόνο τον Ρουπακιά για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Παρά την ελλιπή πληροφόρηση από τα ΜΜΕ όλα αυτά τα χρόνια, έγινε γνωστός ο φασιστικός-δολοφονικός χαρακτήρας και η δράση της Χ.Α. ενάντια στους αδύνατους μετανάστες αλλά και σε όσους στέκονται απέναντί της. Οι πολλαπλές αποχωρήσεις στελεχών της, τα αλληλοκαρφώματα, οι “εξαπατημένοι” υποστηρικτές και μέλη της, η “στέγαση” πολλών από αυτούς σε νέους ακροδεξιούς σχηματισμούς, είναι και αποτέλεσμα της ακροαματικής διαδικασίας της δίκης.
Όσο σημαντική είναι η καταδίκη της Χ.Α. από το δικαστήριο, σημαντικότερη και απαραίτητη είναι η καταδίκη και απομόνωση των φασιστικών-ρατσιστικών από­ψεων, αντιλήψεων, ιδεών και πρακτικών μέσα στην κοινωνία, στις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς, τα σωματεία, τα σχολεία και τις σχολές από το μαζικό αντιφασιστικό -αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το