Από τις 6 το πρωί και μέχρι τις 7 το βράδυ σε συγκεκριμένες περιοχές της Τήνου έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων
Ο λόγος αφορά στην απρόσκοπτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
• Η απαγόρευση κυκλοφορίας γνωστή ως κατάσταση πολιορκίας σε μέρος ή στο σύνολο της επικράτειας μπορεί να εφαρμοστεί σε περίπτωση εσωτερικής απειλής όσο και σε περίπτωση πολέμου και εξωτερικής απειλής της χώρας και προβλέπεται από το άρθρο 48 του Συντάγματος. Ο εκτελεστικός νόμος (566/1977) του άρθρου 48, τίθεται σε εφαρμογή εφόσον υπάρξει απόφαση της Βουλής, που λαμβάνεται μετά από πρόταση της Κυβέρνησης και με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.
• Το Μάιο του 2020, οι κάτοικοι εμπόδισαν, με κινητοποιήσεις τους, την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Υπήρξε εκτεταμένη καταστολή από διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι κάτοικοι και ο δήμαρχος , Γιάννης Σιώτος, κατήγγειλαν τότε την εκτεταμένη βία των ΜΑΤ και «την παροχή υπηρεσιών σεκιούριτυ σε ιδιωτική εταιρία»
• Τον Ιούλιο του 2020, οι κάτοικοι δέχτηκαν με δικαστικό κλητήρα επίδοση κλήσης για ενέργειες που οδήγησαν σε διαφυγή κερδών και με την οποία η εταιρία ζητούσε την επιβολή προστίμου 10000 ευρώ για κάθε κάτοικο και τη φυλάκιση ενός έτους.
• Στις 10/9/ 2020, από τις 5:30 πμ οι κάτοικοι συγκεντρώνονται στην περιοχή Δεράφια, απέναντι σε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Πόσο γλυκά επιβάλλονται αυτά για τα οποία κάποτε τα τανκς έβγαιναν στους δρόμους.
– Σε σουπερ μάρκετ αποδεκτή η παρουσία πάνοπλων, με αυτόματα, ένστολων για την τήρηση της μάσκας.
– Στη Βουλή, Βελόπουλοι κλπ, που δεν εμπίπτουν στο τρικάκι «δεν είναι αθώοι», ζητούν τη μεταφορά προσφύγων-μεταναστών σε ξερονήσια.
– Στην Τήνο κατάσταση πολιορκίας.
Πόσο γλυκά…

Νίνα Γεωργιάδου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το