ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ (Σ.Ε.Ν.Ι)

Ανακοίνωση

1 Σεπτέμβρη 2021

Με μαζική συμμετοχή υγειονομικών, εργαζομένων, δημοτικών συμβούλων και κατοίκων του νησιού πραγματοποιήθηκε σήμερα η κινητοποίηση του συλλόγου μας στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Πέρα από το σύλλογό μας, στην σημερινή κινητοποίηση υπήρξε κάλεσμα από την τοπική ΕΛΜΕ, την ΕΡΓΑΣ και το Μ-Λ ΚΚΕ.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι για μια τέτοια ημέρα, όπου 17 εργαζόμενοι του νοσοκομείου βγαίνουν σε αναστολή, πέρα από το σύλλογό μας δεν προκηρύχτηκε κάποια άλλη απεργιακή κινητοποίηση ούτε από πλευράς Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ούτε και από το Εργατικό Κέντρο Σάμου και τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με την κατάθεση ενυπόγραφων αιτήσεων από 40 εμβολιασμένους εργαζόμενους του νοσοκομείου Ικαρίας, οι οποίοι ζήτησαν να μην καταθέσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους ή όσοι τα είχαν καταθέσει, να τα πάρουν πίσω.

Ακολούθως κατέφθασε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου και κοινός διοικητής των νοσοκομείων Σάμου – Ικαρίας, ο οποίος έγινε αποδέκτης των αποδοκιμασιών κατά της πολιτικής επιλογής της υποχρεωτικότητας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδοθεί έγγραφα αναστολής στους 17 ανεμβολίαστους συναδέλφους, πράγμα που αναμένεται να συμβεί το προσεχές διάστημα.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι πως, εκτός από την δεδηλωμένη αντίθεση των εργαζομένων του νοσοκομείου απέναντι στο έκτρωμα της υποχρεωτικότητας, ενάντιά της έχουν ταχθεί εγγράφως τόσο ο αναπληρωτής διοικητής του ΓΝ ΚΥ Ικαρίας κος Γλαρός, όσο και ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας που αυτή την περίοδο τον αναπληρώνει. Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των υγειονομικών έβγαλε κατά πλειοψηφία (!) και ο Δήμος Ικαρίας.

Έχοντας αυτήν την εικόνα, ως σύλλογος συνεχίζουμε τον αγώνα μας καθώς εκτιμούμε πως βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή μιας δύσκολης και μακράς πορείας,

και αύριο Τρίτη 2/9 προχωράμε σε:

1.    Νέα στάση εργασίας από 10 έως 15:00, συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου στις 11 το πρωί και πορεία στους δρόμους του Αγίου Κηρύκου, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ.

2.    Απευθύνουμε μαζικό κάλεσμα σε συλλόγους, σωματεία, φορείς και κατοίκους των νησιών μας Τρίτη 2/9, στις 18:00 το απόγευμα, στο προαύλιο του νοσοκομείου, προκειμένου να προχωρήσουμε στην συγκρότηση ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες σχετικό κείμενο βάσης συγκρότησης της Επιτροπής).

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!

ΟΛΟΙ ΕΝΩΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ!

Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ/ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το