Παλαιστινιακό
Οι διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια του λαού ενάντια στην αιματοχυσία και για το δικαίωμα στους Παλαιστίνιους στη ζωή και την ελευθερία είναι πολλές, διαδέχονται η μία την άλλη και στη χώρα μας και διεθνώς! Και έτσι πρέπει! Και πρέπει να δυναμώσουν κι άλλο!
Από την άλλη στη Θεσσαλονίκη, Ισραηλινοί σήκωσαν πλακάτ ανήμερα την 28η Οκτωβρίου στην παρέλαση για την εθνική γιορτή. Πλακάτ με φωτογραφίες «απαχθέντων» από τη Χαμάς. Ανάλογη κίνηση, διαβάζουμε, πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα. Ως στήλη αναφερθήκαμε στο προηγούμενο φύλλο για την κίνηση «Kidnapped From Israel» και τα ελατήριά της. Επισημαίνουμε και τώρα πως τέτοιες κινήσεις δε μας προξενούν εντύπωση αλλά τις αναμένουμε. Τις περιμένουμε ιδιαίτερα επειδή γνωρίζουμε το ασφυκτικό προπαγανδιστικό πλαίσιο υπέρ «των δικαιωμάτων του Ισραήλ», ένα πλαίσιο που αναμεταδίδεται μανιωδώς από τους κυβερνώντες, τα κυρίαρχα ΜΜΕ και με μικροδιαφορές στις διατυπώσεις από όλο το αστικό πολιτικό σύστημα και τους στυλοβάτες του.

Επισημαίνουμε απλά ότι η παραπάνω κίνηση εμφάνισης με πλακάτ και φωτογραφίες Ισραηλινών στις 28 του Οκτώβρη βρήκε την απόλυτη στήριξη από την πρεσβεία του κράτους εγκληματία, που με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε σ’ αυτήν.
Έτσι είναι. Τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις για το δίκιο του παλαιστινιακού αγώνα τις εμπνέονται και τις θέτουν στην ημερήσια διάταξη οι λαοί και οι οργανώσεις τους. Τις «κινητοποιήσεις» υπέρ του Ισραήλ υποτελείς κυβερνήσεις και πρεσβείες. Καθείς «εφ’ ώ ετάχθη» που λένε!

Κασσελάκης
Άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του και σε κλίμα εσωκομματικών τριβών, διαγραφών και άλλων διαλυτικών φαινομένων που αποτυπώνουν την καθίζηση του κόμματος της αντιπολίτευσης, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κασσελάκης, περιδιαβαίνει τη χώρα.
Επίσκεψη, γιορτινές ημέρες, στην συμπρωτεύουσα, …μη ρωτάτε λεπτομέρειες τι και πώς. Πάντως έχετε σίγουρο πως βγήκε μπόλικες φωτογραφίες, περπάτησε πολύ, χάρισε άφθονα αστραφτερά χαμόγελα, ήπιε τα ποτά του με συντροφιές και τέλος πάντων συμμετείχε επάξια σε ένα καλά στημένο επικοινωνιακό παιχνίδι, ό,τι πρέπει για τα πεινασμένα για «ειδήσεις» ΜΜΕ!

Έπειτα συνέχισε την κάθοδό του στο λαό για να τον γνωρίσει και να τον γνωρίσουν, όπως ταιριάζει στους πολιτικούς αρχηγούς. Την επομένη πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Περιοχή κατεξοχήν αγροτική με τεράστια και σημαντικά προβλήματα. Μοίρασε διαβεβαιώσεις δεξιά κι αριστερά. Διαβεβαιώσεις στήριξης των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα. Υποσχέθηκε πως ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει δημόσιος και θα ενισχυθεί. Τόνισε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους τευτλοπαραγωγούς της περιοχής, που τείνουν να εξαφανιστούν. Μίλησε για εξαγωγικό προσανατολισμό. Κοινώς …θα φάμε με χρυσά κουτάλια αν και εφόσον τον εμπιστευθούμε αυτόν και το κόμμα του.

Όλα τα παραπάνω σε μία περιοχή, απ’ τις πολλές της χώρας, που η φτωχή αγροτιά καταστρέφεται και ξεκληρίζεται επί χρόνια εξαιτίας της πολιτικής των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ αλλά και της λατρείας τους στην Ε.Ε. Ο κόσμος της περιοχής στο ίδιο έργο θεατής για άλλη μια φορά. Λαγοί με πετραχήλια και φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μακριά, μακριά, απέναντι από τα πραγματικά προβλήματα και συμφέροντα των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων που λένε το ψωμί ψωμάκι. Μας έμεινε μονάχα ένα αστραφτερό χαμόγελο, τα φλας των φωτογραφιών, οι χειραψίες, τα ποτά…

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το