ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου συγκέντρωση –διαδήλωση στην πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη, μετά από κάλεσμα δημοτικών κινήσεων για να καταγγελθεί η κυβερνητική πολιτική του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας και να απαιτηθεί να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές διαδηλωτές που είχαν συλληφθεί στις κινητοποιήσεις του Νοέμβρη του 2020 με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου και στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη του 20 με αφορμή την δολοφονία του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στη  συγκέντρωση που είχε μικρή συμμετοχή διαβάστηκε η καταγγελία των δημοτικών κινήσεων και χαιρέτησαν εκπρόσωποι απ’ αυτές. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ηλιούπολης με δικό της πανό. Απ’ τη μεριά της μίλησε ο σ. Ιάσωνας Αδριανός και κατάγγειλε το κλίμα του αυταρχισμού και της κυβερνητικής τρομοκρατίας, απαιτώντας την αθώωση των αγωνιστών. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Δάφνης.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ δεν πήρε μέρος στην πορεία και κινήθηκε αυτόνομα προς το μετρό του σταθμού όπου με συνθήματα και ανακοίνωση κάλεσε το λαό της πόλης να αντισταθεί στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

 Ο διαχωρισμός απ’ την πορεία των υπολοίπων δυνάμεων οφείλεται στην απαράδεκτη στάση των μελών του ΚΚΕ (μ-λ) που αν και οι ίδιοι πρότειναν να μην υπάρχουν κομματικά πανό, την τελευταία στιγμή έφεραν το κομματικό τους πανό και προσπάθησαν με τον τρόπο αυτό να οικειοποιηθούν τη συγκέντρωση με την αστεία δικαιολογία ότι αυτοί δικάζονται λες και οι υπόλοιποι δεν δικάζονται την Δευτέρα. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες τους δηλώσαμε μες σαφήνεια ότι είναι πλήρως αναξιόπιστοι και ότι δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα στην επικοινωνιακή τους προσπάθεια. Δυστυχώς ορισμένοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορούν να εφαρμόζουν ηγεμονιστικές ταχτικές ανέξοδα. Είναι πολύ γελασμένοι. 

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το