Η Συρία κατηγόρησε την Κυριακή (2/12) το διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ότι εκτόξευσε πυραύλους εναντίον θέσεων του συριακού στρατού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο διεθνής συνασπισμός υπό αμερικανική διοίκηση αρνήθηκε ότι στοχοθέτησε τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και διαβεβαίωσε ότι έπληξε τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Σύμφωνα με το SANA, «οι δυνάμεις του αμερικανικού συνασπισμού εκτόξευσαν περί τις 20:00 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) απόψε (χθες Κυριακή) πολλούς πυραύλους εναντίον ορισμένων θέσεων των δυνάμεών μας στο όρος αλ Γούραμπ, νότια της ας Σούχνα», προκαλώντας μόνο «υλικές ζημιές», όπως μετέδωσε το πρακτορείο χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δυνάμεις του συνασπισμού οι οποίες σταθμεύουν στην περιοχή Ατ Τάναφ εκτόξευσαν «περισσότερους από 14 πυραύλους» εναντίον οχηματοπομπής των δυνάμεων του καθεστώτος ενώ αυτή πέρναγε από την μπαντίγια (την έρημο), στο ανατολικό άκρο της επαρχίας Χομς.

«Η ομάδα είχε χαθεί στην έρημο, 35 χιλιόμετρα από τη βάση Ατ Τάναφ», όπου βρίσκονται αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής αυτής της ΜΚΟ, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το