Σκανδαλώδη δώρα στο κεφάλαιο

Εν μέσω όξυνσης της πανδημίας η κυβέρνηση αφήνει ανοχύρωτο το ΕΣΥ και μοιράζει ζεστό κρατικό χρήμα στο αδηφάγο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Με διαδικασίες fast truck, αμέσως μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη και το εκβιαστικό του δίλημμα «αυτοπροστασία ή καραντίνα», που σηματοδοτεί την κλιμάκωση της αντιδραστικής  κυβερνητικής πολιτικής εγκατάλειψης και απαξίωσης του ΕΣΥ, με απαραίτητο συνοδευτικό την καλλιέργεια ενός κλίματος εκφοβισμού και  τρομοκρατίας, προκειμένου να κάμψει τις λαϊκές αντιστάσεις, να προκαλέσει τον εθισμό και να αποσπάσει τη συναίνεση σε ευρεία κλίμακα στα κατασταλτικά -αστυνομικά μέτρα που αποτελούν τη νέα κανονικότητα, ενεργοποιήθηκε η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) του περασμένου Μάρτη περί «επίταξης των κλινών ιδιωτικών ΜΕΘ». Στο όνομα …του δημοσίου συμφέροντος λοιπόν η Δεξιά επισημοποιεί και με τη βούλα τον διπλασιασμό του ισχύοντος ημερήσιου νοσηλίου στις ιδιωτικές κλινικές (από 800 σε 1600ευρώ), χαρίζοντας στους μεγαλοκαρχαρίες του χώρου «τουλάχιστον 30 εκ. ευρώ», όπως αναφέρεται ρητά. Την ίδια στιγμή βέβαια η κρατική χρηματοδότηση για τα δημόσια νοσοκομεία, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα από τους εξαφανισμένους από τα κυρίαρχα ΜΜΕ εκπροσώπους των υγειονομικών, είναι πετσοκομμένη κατά 85 εκ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι, ενώ το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό μειωμένο κατά 2.000 (από 77.000 το 2019, οι «ήρωες της πρώτης γραμμής» υπολογίζονται φέτος σε 75.000 περίπου, εκ των οποίων το 25% είναι… αναλώσιμοι -διάβαζε συμβασιούχοι). Κερασάκι στην τούρτα και βουερό τεκμήριο της χρεοκοπημένης εγκληματικής πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας εκ μέρους της ΝΔ αποτελεί η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των ιατρών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, σύμφωνα με την οποία «σταματά η νοσηλεία ασθενών με κορονοιό, αφού από τις τραγικά ελλιπείς κτιριακές υποδομές και το εξαιρετικά ελλιπές προσωπικό έχουν εξοικονομηθεί με αγώνα και ταλαιπωρία όλων των τμημάτων μόνο 12 κλίνες για 30 βεβαιωμένα κρούσματα».

★★★

Με ανομολόγητο στόχο την ασφυκτική χειραγώγηση των κυρίαρχων μέσων μαζικής ενημέρωσης για ευνόητους λόγους, η ΝΔ πριμοδοτεί αφειδώλευτα με κρατικό χρήμα (και) τους καναλάρχες. Πριν κοπάσει ο θόρυβος από το σκάνδαλο της χορήγησης 20 εκ. ευρώ σε παλιά και «νέα τζάκια» της ολιγαρχίας στα πλαίσια της εκστρατείας «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», η κυβέρνηση ανακαλύπτει ξανά την ανάγκη διεξαγωγής «καμπάνιας ενημέρωσης για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών, με μόνο μέλημα να σωθούν ανθρώπινες ζωές» (Πέτσας).

Με απύθμενο θράσος και το γνωστό σκανδαλώδη και προκλητικό τρόπο η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση …στο νομοσχέδιο για τους πλημμυροπαθείς του «Ιανού» και μια σειρά διατάξεις – μποναμάδες προς τους μιντιάρχες. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται έκπτωση για διαφημιστική δαπάνη προσαυξημένη από τα ακαθάριστα έσοδα κατά 100% για το φορολογικό έτος 2020 και κατά 60% για το φορολογικό έτος 2021. Παράλληλα αναστέλλεται η επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση από 1/10/2020 έως 30/9/2021(18 εκ. ευρώ). Ωστόσο το κυρίως πιάτο αφορά το πεσκέσι των 2 εκ. χωρίς διαγωνισμό με απευθείας ανάθεση…

Η συμπολιτευόμενη ψευτοαντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ ύψωσε τους τόνους δημαγωγώντας κατά της ΝΔ που «βρίσκεται σε πανικό και αδυναμία διαχείρισης της πραγματικότητας». Πίσω ωστόσο από τις φιοριτούρες περί «βαθιάς πληγής στο σώμα της δημοκρατίας», ο Τσίπρας αναγνώρισε πως οι αναξιοπαθούντες καναλάρχες «όντως αντιμετωπίζουν προβλήματα, έχουν δικαίωμα να ζητούν ενίσχυση …», καλώντας τους απλώς για τα μάτια του κόσμου «να μη δεχθούν τα ποσά, αλλά να τα παραχωρήσουν στο ΕΣΥ». Πλειοδοτώντας δε σε «εθνική υπευθυνότητα», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε πως «μόνο η αναξιοπιστία των ΜΜΕ θα επιδεινωθεί περαιτέρω στη συνείδηση των πολιτών». Το κεντροαριστερό δεκανίκι της Φ. Γεννηματά επιδιδόμενο κατά τα γνωστά σε «εποικοδομητική αντιπολίτευση» στο Μητσοτάκη, κατέθεσε τη δική του τροπολογία για να… «αποκατασταθούν οι σοβαρές αστοχίες της ενημερωτικής καμπάνιας ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».

★★★

Ο νέος γύρος πριμοδότησης του αδηφάγου ιδιωτικού κεφαλαίου με ζεστό κρατικό χρήμα (διάβαζε από το υστέρημα του εργαζόμενου λαού) περιλαμβάνει στη συγκυρία και το σκαστό σκάνδαλο της μίσθωσης με leasing 300 λεωφορείων από ιδιώτες για τρία χρόνια έναντι 30 εκ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω «ενοικίαση» οχημάτων ηλικίας έως 10 ετών γίνεται την ίδια στιγμή που παραμένουν ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια οχήματα του στόλου της ΟΑΣΑ, σύμφωνα με καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων. Τα παραπάνω, όπως και οι αοριστολογίες του αρμόδιου υπουργού για 655 προσλήψεις όταν ο ίδιος υπολογίζει στο πενταπλάσιο τις ελλείψεις σε οδηγούς (3000), αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της διαιώνισης της τραγικής κατάστασης που βιώνει καθημερινά το επιβατικό κοινό. Ως γνωστόν, σε ώρες αιχμής (κυρίως) τα οχήματα μεταφέρουν υπερδιπλάσιο αριθμό επιβατών, αποτελώντας κυριολεκτικά κλειστές κάψουλες μετάδοσης του κορονοϊού.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το