Σε όλους τους άλλους Δήμους και Περιφέρειες ρίχνουμε ΛΕΥΚΟ
Τη δεύτερη Κυριακή ρίχνουμε παντού ΛΕΥΚΟ στις κάλπες

Με καθημερινές και μαζικές παρεμβάσεις τα μέλη και οι φίλοι της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ έδωσαν τη μάχη των εκλογών στην πόλη της Ηλιούπολης. Έγιναν συνεχείς παρεμβάσεις στις λαϊκές της πόλης και σε όλες τις γειτονιές. Κλιμάκιο της παράταξης έκανε περιοδεία σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου, συνομιλώντας με τους εργαζόμενους του δήμου και με διάφορους πολίτες. Έγινε επίσης παρέμβαση στο κέντρο υγείας της πόλης, όπως και στα ΚΑΠΗ.
Σε καθημερινή βάση συναγωνιστές της κίνησης έδιναν το «παρών» στο εκλογικό περίπτερο στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Μοιράστηκαν χιλιάδες προκηρύξεις με τις θέσεις της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και έγιναν δεκάδες συζητήσεις με συμπολίτες. Επίσης κολλήθηκαν εκατοντάδες αφίσες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κεντρικό σύνθημα: η ελπίδα στους αγώνες, με το λαό και την αριστερά.

Επίσης έγινε παρέμβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης της πόλης. Συγκεκριμένα απαντήσαμε σε ένα σύνολο ερωτήσεων που μας ζητήθηκε από ηλεκτρονικό περιοδικό της πόλης και ο επικεφαλής του συνδυασμού έδωσε συνέντευξη σε διαδικτυακό τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Η προεκλογική παρέμβαση έκλεισε με την κεντρική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης και την ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Σόφη.

Στην ομιλία του τόνισε ότι το πρόταγμα στις σημερινές εκλογές δεν μπορεί να περιοριστεί στα τοπικά προβλήματα της πόλης. Η πραγματικότητα της καθημερινής ζωής είναι τα εγκλήματα που όλοι ζήσαμε το φετινό καλοκαίρι με τις φωτιές και τις πλημμύρες και φυσικά με τα τεράστια προβλήματα με την φοβερή ακρίβεια στα τρόφιμα, την ενέργεια και τα καύσιμα. Όπως επίσης τόνισε, η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ζητάει τη στήριξη απ’ τους Ηλιουπολίτες όχι γιατί πιστεύει ότι μπορεί να τα κάνει καλύτερα όπως διατείνονται ακόμα και συνδυασμοί που θέλουν να δηλώνουν ότι εκφράζουν την αριστερά και μάλιστα σαν μοναδικοί και γνήσιοι εκφραστές (Λαϊκή Συσπείρωση), αλλά για να καλέσει τους εργαζόμενους να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους και να μην αναθέσουν τη ζωή τους σε κάθε ένα επίδοξο σωτήρα της ζωής τους.

Δημοσιεύουμε αποσπάσματα απ’ την ομιλία του Γ. Σόφη

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Οι δημοτικές εκλογές φέτος γίνονται στη σκιά μεγάλων γεγονότων που σημάδεψαν ανεξίτηλα τις ζωές μας και που αναμφισβήτητα καθορίζουν και την πραγματικότητα. Μετά τις φοβερές πυρκαγιές που κατέστρεψαν τη μισή Ρόδο, το 35% του δασικού πλούτου της Αττικής, ένα μεγάλο τμήμα της Μαγνησίας και πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα στη Θράκη, ακολούθησαν οι μεγάλες πλημμύρες που κατέστρεψαν το Βόλο, που κατέστρεψαν όλο τον Θεσσαλικό κάμπο, που αφάνισαν ολόκληρα χωριά σε Τρίκαλα και Καρδίτσα και που βούλιαξαν για μια ακόμα φορά την καμένη Εύβοια. Αν κάποιος προσθέσει στο φοβερό αυτό τοπίο και την απίστευτη ακρίβεια που σαρώνει καθημερινά τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών, μας φαίνεται πολύ δύσκολο να μην μιλάμε για όλα αυτά και να προσπαθούμε να τα βάλουμε κάτω απ’ το χαλί της ζοφερής πραγματικότητας.

Λέμε λοιπόν απ’ την αρχή και αυτό τονίσαμε παντού όπου μιλήσαμε με τους συμπολίτες μας, σε μεγάλο βαθμό αυτό είναι και το περιεχόμενο των δημοτικών εκλογών και στην πόλη μας. Το λέμε αυτό για να δηλώσουμε σε όλους αυτούς, που σήμερα παρουσιάζονται με γυαλιστερά προγράμματα και μεγάλα ψεύτικα λόγια, να μην βάζουν το κεφάλι στην άμμο σαν τις στρουθοκαμήλους και να μιλήσουν καθαρά για αυτή την πικρή αλήθεια, για αυτή τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο λαός μας και όλη η χώρα.

Μας φαίνεται πολύ δύσκολο να βλέπουμε όλα αυτά τα χαρούμενα και γελαστά πρόσωπα στις προεκλογικές αφίσες των πιο πολλών υποψηφίων, όταν υπάρχουν όλα αυτά τα τραγικά προβλήματα γύρω μας. Εμείς θέλουμε να πούμε με τον πιο δυνατό τρόπο, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι είμαστε πολύ θυμωμένοι και δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε ύφος όσο θα συνεχίζονται όλα αυτά τα εγκλήματα.

Μας ρωτάνε αρκετοί. Μα ποιοι είστε εσείς, που ούτε λίγο ούτε πολύ γίνεστε τιμητές των πάντων; Θέλουμε λοιπόν να μιλήσουμε για μας για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ την πορεία της και τα μέλη της.

Θέλουμε λοιπόν να σας πούμε ότι την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ θα την συναντήσετε στους καθημερινούς αγώνες τόσο στην πόλη όσο και στις κεντρικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα. Ήμασταν εδώ για τα προβλήματα των σχολείων, για τα προβλήματα της λειτουργίας των παιδικών σταθμών, είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του δήμου όποτε χρειάστηκε. Οφείλουμε να πούμε ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι απ’ τη δράση μας. Κυρίως γιατί δεν καταφέραμε να συμβάλουμε σε μια πραγματική κίνηση του κόσμου της πόλης και πρώτα απ’ όλα της νέας γενιάς, έτσι ώστε να πάρει τις τύχες στα χέρια της, για την ίδια τους τη ζωή.

Τα μέλη της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ μπορεί να μην είναι αναγνωρίσιμα, όπως λένε, στην τοπική κοινωνία, είναι όμως αναγνωρίσιμα μέσα στους αγώνες, στα συνδικάτα και τα σωματεία που δρουν. Είναι δηλαδή αναγνωρίσιμοι εκεί που οι CELE­BRITIES που σας ζητάνε την ψήφο σας δεν έχουν καμία συμμετοχή ή ακόμα είναι εχθρικοί κιόλας. Και αυτή είναι η διαφορά μας απ’ όλα αυτά τα πολύχρωμα κατασκευάσματα που την επόμενη των εκλογών και όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας δεν θα υπάρχουν. Είμαστε εντελώς διαφορετικοί απ’ όλους αυτούς που ξοδεύουν δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και οι οποίοι προφανώς θα περιμένουν τα εξοφλήσουν αμέσως μετά τις εκλογές. Είμαστε λοιπόν χαρούμενοι που δεν έχουμε φανερούς ή κρυφούς χορηγούς, που έχουμε μόνο σαν χορηγούς τους φίλους μας και τους συντρόφους μας στους δρόμους του αγώνα.

Εμείς παίρνουμε την ευθύνη να σας πούμε την αλήθεια κατάματα, γνωρίζοντας ότι ο δρόμος του αγώνα που εμείς προκρίνουμε είναι δύσκολος, είναι ανηφορικός και επίπονος. Όμως είμαστε απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι μόνο ο αγώνας απαντά στη σκληρή πραγματικότητα. Όσο οι εργαζόμενοι με συντεταγμένο οργανωμένο τρόπο δεν αντιστέκονται σ’ αυτούς που καταδυναστεύουν τη ζωή μας, η φτώχεια, η ανεργία η κρατική καταστολή, οι καταστροφές όλο και πιο πολύ θα τσακίζουν τη ζωή μας. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολα αυτά που προτείνουμε. Όμως σας καλούμε να κλείσετε τα αφτιά σας σε όλους αυτούς που σας λένε ότι οι αγώνες είναι μάταιοι και χαμένοι. Χαμένοι είναι μόνο οι αγώνες που δεν γίνονται. Αυτό διδάσκει η ιστορία και η κοινωνική εξέλιξη.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το