Σε διάσπαση οδηγήθηκε η παράταξη του δημάρχου Ηλιούπολης μετά την αποχώρηση δύο αντιδημάρχων και άλλων τριών δημοτικών συμβούλων, με αποτέλεσμα η παράταξη της δημοτικής αρχής να έχει χάσει πλέον την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

Η διάσπαση αυτή και οι σχετικές αποχωρήσεις συνοδεύτηκαν με καταγγελίες που μυρίζουν οικονομικά σκάνδαλα σε προμήθειες του δήμου. Συγκεκριμένα ο αποχωρήσας αντιδήμαρχος, Γ. Χατζηδάκης, με επιστολή που κατέθεσε, έμμεσα, όμως αρκετά καθαρά κατηγορεί το δήμαρχο ότι επιχείρησε να προχωρήσει σε διαγωνισμό της τάξης των 450.000 ευρώ για την αγορά κάδων καθαριότητας και δεύτερο διαγωνισμό για τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης της τάξης των 3 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, με διαδικασίες «έκνομες» όπως ο ίδιος τις χαρακτήρισε. Απ’ τη μεριά του ο δήμαρχος κατηγόρησε και αυτός έμμεσα τον πρώην αντιδήμαρχο ότι ευθυγραμμίζεται με τα συμφέροντα συγκεκριμένης εταιρείας με την πολιτική του!

Δεν γνωρίζει κανείς ποια είναι τα ακριβή αίτια της σύγκρουσης μεταξύ του δημάρχου Βαλασσόπουλου και του Χατζηδάκη, που για σχεδόν 9 χρόνια ήταν το αχώριστο δίδυμο στη διοίκηση του δήμου. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η διαφωνία έχει να κάνει με τις υποψηφιότητες για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Συγκεκριμένα ο νυν δήμαρχος είχε δεσμευτεί ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τρίτη θητεία στις δημοτικές εκλογές, κάτι όμως που αποφάσισε να καταστρατηγήσει και να ηγηθεί και πάλι της παράταξης.

Η απόφαση αυτή δημιούργησε σύγκρουση μέσα στους κόλπους της δημοτικής τους παράταξης, αφού φαίνεται ότι η πλευρά Χατζηδάκη είχε δικές της βλέψεις για τις επερχόμενες εκλογές. Έτσι και με αφορμή τους δύο μεγάλους διαγωνισμούς βγήκαν τα μαχαίρια που στην πραγματικότητα αφήνουν εκτεθειμένους και τους δύο πρώην αχώριστους συνεργάτες.

Το θέμα απασχόλησε και το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου, όπου επικράτησε ένταση με τις εκατέρωθεν κατηγορίες. Στην τοποθέτησή του ο σ. Γ. Σόφης, σαν εκπρόσωπος της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ στο δημοτικό συμβούλιο, δήλωσε ότι οι σημερινές αντιθέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές σε καμία περίπτωση δεν έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα των κατοίκων και με τα προβλήματα της πόλης. Είναι αντιθέσεις ανάμεσα σε δύο αντιδραστικές πλευρές που μέχρι χθες ήταν απολύτως ταυτισμένες και ότι δεν μπορεί το δημοτικό συμβούλιο να αποτελέσει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ  για κανένα. Κάλεσε τέλος τους Ηλιουπολίτες να απορρίψουν αυτές τις πολιτικές και τους ψεύτικους ανταγωνισμούς που υπηρετούν άλλα συμφέροντα και έχουν έντονα τη μυρωδιά των σκανδάλων.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το