Σε ένα κλίμα ιδιαίτερα υποτονικά πολιτικό κλίμα διεξάγεται η προεκλογική περίοδος στα πανεπιστήμια. Ένα κλίμα που δεν θυμίζει σε τίποτα παλαιότερες εποχές ούτε ακόμα και το κλίμα των φοιτητικών εκλογών το 2019 οπότε και διεξήχθησαν τελευταία φόρα.

Χωρίς προεκλογικές εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις, χωρίς Δ.Σ., χωρίς ιδιαίτερες πολιτικές συζητήσεις στα πηγαδάκια των φοιτητών οδεύουμε προς την 18η Μάη. 

Αυτό το κλίμα τροφοδοτείται από την ΔΑΠ η οποία όλο και επιστρέφει, όπως αναφέρει προεκλογικό της σύνθημα, αλλά πουθενά δεν φαίνεται ανοίγοντας και προετοιμάζοντας το δρόμο για τα σχέδια της ΝΔ που έχει διακηρύξει την πρόθεση της για ενιαία ψηφοδέλτια και απαγόρευση των πολιτικών παρατάξεων, αφού πρώτα βάλει τις κάμερες, τον έλεγχο εισόδου και την πανεπιστημιακή αστυνομία. Η ΠΚΣ έχει σοβαρό μερίδιο ευθύνης αφού όλο αυτό το διάστημα παρά την τεράστια επίθεση που δέχεται η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν κινητοποίησε τις δυνάμεις της στην κατεύθυνση της ενεργοποίησης των συλλόγων. Σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες φίλοι, σύντροφοι και συναγωνιστές της φοιτητικής πορείας προσπαθούν να δώσουν και αυτη την μάχη των φοιτητικών εκλογών όσο καλύτερα μπορούν προσπαθώντας να διαδώσουν τις απόψεις της παράταξης. Πολλοί εξ αυτων δεν έχουν καν ζήσει εκλογική διαδικασία. Εμείς καλούμε όλους τους συμφοιτητές να συμμετέχουν στις εκλογές κόντρα σ’ όσους μας θέλουν στην απ’ έξω καθώς οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι υποθεση δική μας κι όπου υπάρχουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Φοιτητικής Πορείας να μας στηρίξουν.

Στα Γιάννενα οι δυνάμεις της Φοιτητικής Πορείας θα κατέβουν στις φοιτητικές εκλογές στις Σχολές της Καλών Τεχνών, του Οικονομικού, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης καθώς και στην Αρχιτεκτονική.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το